Φωτιά στα Άγναντα Ηλείας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι (vid)

Newsroom
Φωτιά στα Άγναντα Ηλείας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι (vid)
Ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Άγναντα, τραυματίστηκε ένας ακόμη πυροσβέστης.

Ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εκκενώνεται οικισμός στο Τραγανό Ηλείας

Στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι, ότι πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Πού αλλού εντοπίζονται ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς

Φωτιές εκδηλώνονται αυτή την ώρα σε αρκετά σημεία της ηπειρωτικής χώρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Ενεργά μέτωπα υπάρχουν σε Κέρκυρα, Αταλάντη, Κόρινθο, Ιωάννινα, Ξυλόκαστρο, Έβρο, Αγρίνιο και Ηλεία.