Πάτρα: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας» για τον θάνατο του 49χρονου

Newsroom
Πάτρα: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια του «Άγιος Ανδρέας» για τον θάνατο του 49χρονου
Ο 49χρονος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στήθος, τον έδιωξαν και πέθανε έξω από αυτό περιμένοντας βοήθεια.

Στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας του «Αγίου Ανδρέα» που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, σύμφωνα με το pelop.gr είχε κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε στην «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες η ΕΔΕ η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρονου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ. ά.).