Ο ισχυρός άνεμος αναζωπυρώνει τις εστίες φωτιάς στην Πεντέλη (vids)

Newsroom
Ο ισχυρός άνεμος αναζωπυρώνει τις εστίες φωτιάς στην Πεντέλη (vids)
Οι υφιστάμενες μικροεστίες αναζωπυρώνονται συνεχώς και η προσπάθεια των δυνάμεων της πυρόσβεσης εστιάζουν στον περιορισμό της πυρκαγιάς στη ρεματιά για να μην επεκταθεί προς την Διώνη.

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στην περιοχή της Πεντέλης παρά την «αναστροφή» των πύρινων μετώπων προς τις περιοχές από τις οποίες διήλθαν νωρίτερα, καθώς ο άνεμος παραμένει ισχυρός με τις ριπές να αναζωπυρώνουν τις μικροεστίες, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και με ορατό το μήκος του μετώπου στην κορυφογραμμή του Πεντελικού όρους, η κ. Κεχαγιά εκφράζει κάποια ανακούφιση βλέποντας τον άνεμο να ωθεί τις φλόγες προς το Ντράφι . Επίσης το άλλο μεγάλο μέτωπο που απειλούσε την πόλη, στρέφεται προς τα πίσω προς την Ανθούσα όπου «παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Οι υφιστάμενες μικροεστίες αναζωπυρώνονται συνεχώς και η προσπάθεια των δυνάμεων της πυρόσβεσης εστιάζουν στον περιορισμό της πυρκαγιάς στη ρεματιά για να μην επεκταθεί προς την Διώνη. Η δήμαρχος επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Παίδων και άλλες κρίσιμες δομές εκκενώθηκαν έγκαιρα ώστε να μην κινδυνέψουν οι φιλοξενούμενοί τους ενώ ο δυνατός άνεμος και οι ευδιάκριτες πλέον «φλόγες πίσω από το νοσοκομείο Παίδων δεν μπορούν να προσφέρουν τον παραμικρό εφησυχασμό σε κανέναν από όσους επιχειρούν στο πεδίο», όπως σημειώνει η κ Κεχαγιά.

Αισιοδοξία επικράτησε κοντά στα μεσάνυχτα στην περιοχή της Παλλήνης, με την κατάσβεση του βόρειου μετώπου της πυρκαγιάς - πίσω από το γήπεδο της Ανθούσας - και τον μερικό έλεγχο του δεύτερου μετώπου στη ρεματιά, το οποίο αναζωπυρώνεται συνεχώς από τον στροβιλισμό του ανέμου, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος.

Ο κ. Ζούτσος εκφράζει την βεβαιότητα, ότι σύντομα θα τεθεί και αυτό υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με εθελοντές και άνδρες του στρατού σε επιφυλακή.


Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχει η Πολιτική Προστασία του τοπικού δήμου, με ένα πυροσβεστικό όχημα, μια υδροφόρα, σκαπτικά μηχανήματα, άλλα οχήματα της πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Αναφορικά με την φιλοξενία κατοίκων από την Ανθούσα, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους νωρίς το απόγευμα, ο κ. Ζούτσος ενημερώνει ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο δημαρχείο και το ΚΑΠΗ Γέρακα, όπου αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει λίγοι (καθώς επέστρεψαν στα σπίτια τους). Πολλοί δε, προσθέτει ο κ. Ζούτσος, παραμένουν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης της πόλης, όπως στο γήπεδο και στα μεγάλα πολυκαταστήματα.