Δώδεκα τόνους «επικίνδυνο φορτίο» μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Καβάλα, οκτώ οι νεκροί (vids)

Newsroom
Δώδεκα τόνους «επικίνδυνο φορτίο» μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Καβάλα, οκτώ οι νεκροί (vids)
Από την Νις της Σερβίας είχε απογειωθεί το Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα και όπως όλα δείχνουν μετέφερε πυρομαχικά.

Δώδεκα τόνους με «επικίνδυνο φορτίο» μετέφερε το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε μεταξύ Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου Καβάλας λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νις της Σερβίας. Πριν από το δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία, είχε επισκεφτεί την Τουρκία.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έδωσαν στις ελληνικές αρχές οι αντίστοιχες σερβικές από το σχέδιο πτήσης που είχε υποβάλει το Antonov επέβαιναν 8 άτομα, μέλη του πληρώματος και στο φορτίο του περιλαμβάνονταν 12 τόνοι «επικίνδυνο φορτίο», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το είδος του.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για εκρηκτικές ύλες, καθώς μετά τη συντριβή ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις. Στην περιοχή από τις πρώτες ώρες βρέθηκε ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του στρατού για τη διαχείριση ευαίσθητου υλικού.

Ο πιλότος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, είχε ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης, στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει έως εκεί καθώς ξέσπασε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το τετρακινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε.

Σύμφωνα με την αναφορά το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στα δέκα μίλια δυτικά του αεροδρομίου της Καβάλας και ενώ είχε πάρει την άδεια για αναγκαστική προσγείωση, έχοντας αναφέρει τη βλάβη.

Στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες

Την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή, όπου κατέπεσε, το αεροσκάφος, ζήτησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες, που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Η πορεία του αεροσκάφους

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 22:48 ο πιλότος του Antonov εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Χρυσούπολης.

Η πορεία του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο μετά από φωτιά που ξέσπασε σε έναν από τους κινητήρες του, συνετρίβη έξω από την Καβάλα καταγράφηκε από τον ιστότοπο flightradar24.com.

Όπως φαίνεται, το αεροσκάφος πριν το δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία, είχε επισκεφτεί την Τουρκία.

Δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.