Ένας 62χρονος περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από καρχαρία: «Με έφτυσε, δεν τρώνε ανθρώπους» (vid)

Newsroom
Ένας 62χρονος περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από καρχαρία: «Με έφτυσε, δεν τρώνε ανθρώπους» (vid)
O Steve Bruemmer εξιστόρησε για λογαριασμό ενός νοσοκομείου, την επίθεση που δέχθηκε από έναν καρχαρία.

Το να δεχθείς επίθεση από έναν καρχαρία, σίγουρα αποτελεί από τις πιο άτυχες στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Ο Steve Bruemmer όμως, αποδείχθηκε πως ήταν αρκετά τυχερός αμέσως μετά...

Ο 62χρονος μιλώντας για λογαριασμό του Natividad Medical Center που ανέλαβε να τον περιθάλψει, εξιστόρησε πως έπεσε θύμα ενός μεγάλου λευκού καρχαρία σε παραλία της Καλιφόρνια.

Όπως ανέφερε λοιπόν κολυμπούσε αρκετή ώρα και ετοιμαζόταν να βγει στην ακτή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ο μεγάλος θηρευτής και του επιτέθηκε. Τον δάγκωσε και τον τράβηξε μέσα στην θάλασσα, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά, όμως αμέσως μετά τον έφτυσε.

«Δεν τρώνε ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ βλέποντας πως ετοιμαζόταν να τον δαγκώσει ξανά, τον έσπρωξε με το αριστερό του χέρι και τον κλώτσησε με το αντίστοιχο πόδι, με αποτέλεσμα ο καρχαρίας να φύγει.

Τότε ήταν μπόρεσε να βγει πάλι στην επιφάνεια και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια. Για καλή του τύχη, όχι απλά υπήρχε κόσμος στην παραλία, αλλά δεν φοβήθηκαν να μπουν σε μία θάλασσα γεμάτη αίματα και έναν καρχαρία για να τον σώσουν.

Μεταφέροντάς τον σε μία σανίδα που κάνουν σέρφινγκ, τον έβγαλαν στην ακτή, με το ασθενοφόρο να φτάνει εκεί μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς κάποιος άλλος που βρισκόταν εκεί είχε ειδοποιήσει αμέσως.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο ψηλά να ήταν το δάγκωμα του καρχαρία, θα είχε βρει μία μεγάλη αρτηρία που κατά πάσα πιθανότητα, θα ήταν μοιραίο για την ζωή του. Ευτυχώς μετά από ένα χειρουργείο δύο ωρών και με 28 μονάδες αίματος, ο Steve Bruemmer κατάφερε να επιζήσει και πλέον βρίσκεται σπίτι του και αναρρώνει.