Τα λεφτά του Power Pass μπορεί να μπουν και σε δόσεις: Όσα είπε ο Σκρέκας (vid)

Newsroom
Τα λεφτά του Power Pass μπορεί να μπουν και σε δόσεις: Όσα είπε ο Σκρέκας (vid)
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στόχος είναι τα χρήματα του Power Pass να μπουν σε μία δόση.

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με την καταβολή των χρημάτων του Power Pass έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο Υπουργός Ενέργειας επιβεβαίωσε πως οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, όπως είχε γνωστό από το πρωί, όμως άφησε να εννοηθούν δύο σημαντικές λεπτομέρειες...

  • Πρώτον οτι τα χρήματα θα μπουν σταδιακά στους δικαιούχους και όχι όλα μαζί, όπως είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα.
  • Και δεύτερον οτι για κάποια ποσά, η καταβολή τους μπορεί να γίνει σε δόσεις και όχι σε μία κατάθεση.

Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις 4 παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:

  1. Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασιων
  2. Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντιζελ εφόσον χρειαστεί
  3. Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
  4. Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», τόνισε ο υπουργός.