Θεσσαλονίκη: Πλάκωσε στο ξύλο υπάλληλο καθαριότητας γιατί τον ξύπνησε με το απορριμματοφόρο

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Πλάκωσε στο ξύλο υπάλληλο καθαριότητας γιατί τον ξύπνησε με το απορριμματοφόρο
Μετά την φραστική επίθεση, ο δράστης πήρε από πίσω το απορριμματοφόρο και χτύπησε τον υπάλληλο.

Αδιανόητο περιστατικό, το πρωί του Σαββάτου στον Εύοσμο, με θύμα έναν υπάλληλο καθαριότητας του δήμου...

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το thesstoday.gr, το περιστατικό έγινε στις 5:30 το πρωί, την ώρα που ένα απορριμματοφόρο, περνούσε από την 25η Μαρτίου.

Ένας κάτοικος της περιοχής, βγήκε στο μπαλκόνι και επιτέθηκε φραστικά απέναντι στους εργαζόμενους που εκείνη την ώρα προχωρούσαν στην αποκομιδή απορριμμάτων. Ωστόσο, δεν στάθηκε μόνο στην λεκτική επίθεση, καθώς στη συνέχεια κατέβηκε από το σπίτι του, κινήθηκε πίσω από το φορτηγό και όρμηξε με γροθιές σε βάρος ενός εκ των δημοτικών υπαλλήλων, τον οποίον χτύπησε στο πρόσωπο, λέγοντάς του μάλιστα «με ξύπνησες εσύ και το απορριμματοφόρο».

Οι σκηνές πανικού κινητοποίησαν περαστικούς που έσπευσαν να αποτραβήξουν τον πολίτη από τον εργαζόμενο, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ από την επίθεση και μάλιστα από τα χτυπήματα έφερε εκδορές στο πρόσωπο.

«Θα σταθούμε στο πλάι του εργαζόμενου»

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής μιλώντας στο ThessToday.gr καταδίκασε το βίαιο περιστατικό και τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλάι του εργαζόμενου σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια προβεί εναντίον του πολίτη.

«Δεν θα γίνονται ανεκτά παρόμοια περιστατικά. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλλουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα και ο σεβασμός είναι το ελάχιστο που πρέπει να τους αποδίδουν οι πολίτες. Το επάγγελμα είναι αρκετά δύσκολο και γίνεται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όλο τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.