Σε εξέλιξη η κακοκαιρία, με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας (vid)

Newsroom
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία, με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας (vid)
Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

H κακοκαιρία έχει ξεκινήσει ήδη την επέλασή της στην χώρα μας, με έντονες κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την βόρεια Ελλάδα, ενώ έχει επηρεαστεί και η Εύβοια. Μάλιστα στην βόρεια Ελλάδα έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 340 κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς

Την Κεντρική Μακεδονία έχει πλήξει από το μεσημέρι το νέο κύμα κακοκαιρίας και μέχρι τις 7.30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τις περισσότερες κλήσεις, τουλάχιστον 160, και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων. Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Λόγω της βροχής και της συγκέντρωσης υδάτων δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, σε αρκετούς δρόμους, μεταξύ άλλων, στην Περιφερειακή Οδό, στην Θεσσαλονίκης -Μουδανίων και στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα Βούλγαρη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος παρουσιάστηκαν στο Κιλκίς, ενώ βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Χαλκδική.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο, σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Και στην Αττική θα δούμε έντονες βροχές και καταιγίδες»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, ανέφερε πως ήδη η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα.

«Έχουν πέσει περίπου 40 τόνοι νερού ανά στρέμα γύρω από την Θεσσαλονίκη, αλλά και προς το Κιλκίς είμαστε κοντά στους 60-70 τόνους νερού ανά στρέμμα. Βλέπουμε πώς μετατοπίζεται η κακοκαιρία και επηρεάζονται τμήματα της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει και άλλα τμήματα της επικράτειας. Αύριο (9/7) τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν και τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας αλλά και στην Αττική θα δούμε αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες...», ανέφερε μεταξύ άλλων.