Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης Μπάκος και Καϋμενάκης επενδύουν στην Intrakat

Newsroom
Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης Μπάκος και Καϋμενάκης επενδύουν στην Intrakat
Οι λόγοι που επέλεξαν την κατασκευαστική εταιρεία οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης.

Ανακοίνωση σχετικά με την επένδυση στην Intrakat αλλά και τους λόγους που επέλεξαν την κατασκευαστική εταιρεία εξέδωσαν οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης (ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης) και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται:

«Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Intrakat, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο Intrakat. Πιστεύουμε στην Intrakat και γι' αυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7 της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην Intrakat και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Intrakat, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της.

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της Intrakat το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ: Insider.gr