Η συναυλία του Λεξ έγινε πρωτοσέλιδο στην Εστία: Έμπλεξε Θεοδωράκη, Mad Clip και δημοσκοπήσεις (vid)

Newsroom
Η συναυλία του Λεξ έγινε πρωτοσέλιδο στην Εστία: Έμπλεξε Θεοδωράκη, Mad Clip και δημοσκοπήσεις (vid)
Η συντηρητική εφημερίδα έκανε πρωτοσέλιδο την ιστορική συναυλία του Λεξ στη Νέα Σμύρνη λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου.

Όταν ο Λεξ έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής με τα Βόρεια Αστέρια, σίγουρα θα ονειρευόταν τη στιγμή που οι δημιουργίες του θα γίνονταν γνωστές σε όλη την χώρα και όλοι θα μιλούσαν για αυτόν...

Εν μέρει, αυτό το έχει καταφέρει εδώ και καιρό, χωρίς μάλιστα να επιλέξει τον εμπορικό δρόμο των εύκολων χιτ και των κλαμπ, ενώ από προχθές χάρη στην -ιστορικών διαστάσεων- συναυλία του στη Νέα Σμύρνη ανάγκασε να ασχοληθεί μαζί του κόσμος που δεν έχει σχέση με το ραπ.

Αυτό που σίγουρα δεν ονειρευόταν είναι πως θα γινόταν πρωτοσέλιδο σε μία από τις πιο συντηριτικές εφημερίδες της χώρας που ακολούθησε τον ντόρο που προκλήθηκε από την παρουσία 20.000 και πλέον θεατών στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο λόγος γίνεται για την Εστία που στο σημερινό της φύλλο έχει ως κεντρικό θέμα την δική της... ανάγνωση για την ανταπόκριση του κόσμου.

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία», αναφέρει το βασικός τίτλος, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει: «Με το συμβολικό όνομα Λεξ ένας ερμηνευτής της χιπ χοπ κινητοποιεί τα πλήθη», ενώ ο υπότιτλος λέει: «Πως ένας ράπερ με στίχους για τις αφραγκίες κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 νέους στη Νέα Σμύρνη όταν ένα πολιτικό κόμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει με το ζόρι 2.000 οπαδούς του. Τι μας διαφεύγει».

Στο κείμενο του, όπως μπορείτε να διαβάσετε, κάνει σύγκριση του κόσμου που πήγε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και του Mad Clip, επισημαίνει την άρνηση της νέας γενιάς να εργαστεί σε τουριστικές επιχειρήσεις με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς ντροπής, ενώ αναφέρεται και σε μία δημοσκόπηση που το 25% λέει πως η δημοκρατία δεν είναι και το καλύτερο πολίτευμα και πως η δικτατορία έχει κάνει καλά πράγματα στον τόπο.

Σίγουρα όμως όσοι υποστηρίζουν το τελευταίο, δεν ανήκουν στο κοινό που ακούει Λεξ...