Μάχες σε τρία πύρινα μέτωπα: Σε εξέλιξη φωτιές σε Σχηματάρι, Φωκίδα και Κάλαμο (vid)

Newsroom
Μάχες σε τρία πύρινα μέτωπα: Σε εξέλιξη φωτιές σε Σχηματάρι, Φωκίδα και Κάλαμο (vid)
Τρία μέτωπα φωτιάς είναι σε εξέλιξη, με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Σχηματάρι, με τις φλόγες να έχουν τυλίξει την περιοχή ενώ επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μετά από εντολή εκκενώθηκε το Δήλεσι, ενώ ένα σπίτι έχει καεί, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Βλαστό του Καλάμου Αττικής

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Φωτιά σε ελαιώνες στην Άμφισσα

Ιδιαίτερα κρίσιμες περιγράφει τις εξελίξεις για την φωτιά στην 'Αμφισσα ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γιώργος Δελμούζος. Ήδη η φωτιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους».

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε.

Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή. Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.