Σε πύρινο κλοιό το Σχηματάρι: Κάηκε σπίτι στο Δήλεσι (vid)

Newsroom
Σε πύρινο κλοιό το Σχηματάρι: Κάηκε σπίτι στο Δήλεσι (vid)
Ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο ευτυχώς οι κάτοικοί του το είχαν εγκαταλείψει μετά την εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Σχηματάρι και μάλιστα έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στο Δήλεσι. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι φλόγες μεγάλες, ενώ ισχυρές είναι οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ίσως να υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή για την διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Στο σημείο έφτασαν οχήματα του Δήμου, ώστε να ανοίξουν δρόμους αλλά και για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πυρκαγιά αυτή την στιγμή είναι στον οικισμό Στέρνα, στο Δήλεσι. Όπως μεταδόθηκε στο Open, ένα σπίτι, ένα παράπηγμα συγκεκριμένα, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Από τις εικόνες φαίνεται ότι ακόμα μέσα στο σπίτι υπάρχουν φλόγες. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ωστόσο στο συγκεκριμένο οίκημα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ζει μια οικογένεια οι οποίοι το εγκατέλειψαν λόγω της φωτιάς.

Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι καταγγέλλουν πως έσβησαν μόνοι τους την πυρκαγιά, καθώς έμειναν στα σπίτια τους και με τα λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες από τα σπίτια τους.