Το μέλλον των αερομεταφορών: Το ιπτάμενο ξενοδοχείο που θα μεταφέρει 5.000 επισκέπτες (vid)

Newsroom
Το μέλλον των αερομεταφορών: Το ιπτάμενο ξενοδοχείο που θα μεταφέρει 5.000 επισκέπτες (vid)
Το Sky Cruise είναι ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο που θα μπορούσε να μεταφέρει 5.000 επιβάτες.

Ο κόσμος έχει μείνει έκπληκτος με ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει ένα αεροσκάφος-ξενοδοχείο. Πρόκειται για το «Sky Cruise», το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Χασέμ Αλ Γκάιλι. Επί της ουσίας είναι ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο που διαθέτει 20 πυρηνικούς κινητήρες και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 5.000 επιβάτες.

Ο Αλ Γκάιλι χαρακτήρισε το αεροσκάφος ως το «μέλλον των μεταφορών» και εξήγησε ότι οι συμβατικές αεροπορικές εταιρείες θα «μεταφέρουν» επιβάτες από και προς το «Sky Cruise», το οποίο δεν θα αγγίζει ποτέ το έδαφος, ενώ ακόμα και οι βλάβες του θα επισκευάζονται κατά την διάρκεια της πτήσης.

Μιλώντας για το σχέδιο του στην Daily Star ο Αλ Γκάιλι όταν ρωτήθηκε πόσοι πιλότοι θα χρειαστούν για να πετάξουν το «Sky Cruise», απάντησε: «Με όλη αυτή την τεχνολογία και θέλετε πιλότους; Πιστεύω ότι θα είναι πλήρως αυτόνομο».

Παρόλα αυτά το «Sky Cruise» θα απαιτούσε ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού, διότι μεταξύ άλλων θα διαθέτει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, καθώς επίσης και πισίνες, γυμναστήρια και κινηματογράφους.

Αν και η ημερομηνία λειτουργίας του ιπτάμενου ξενοδοχείου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δεν βλέπουν όλοι με θετικό μάτι την ιδέα του Αλ Γκάιλι, με κάποιον να σχολιάζει στο βίντεο της παρουσίασης: «Υπέροχη ιδέα να τοποθετήσετε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, σε κάτι που θα μπορούσε να δυσλειτουργήσει και να σκάσει στον ουρανό».