Εικόνες φρίκης με Αφρικανούς μετανάστες στο Μαρόκο (vid)

Newsroom
 Εικόνες φρίκης με Αφρικανούς μετανάστες στο Μαρόκο (vid)
Μαροκινοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφρικανούς μετανάστες.

Φρίκη και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για το μακελειό που έγινε την Παρασκευή (24/6), στο Μαρόκο, όταν χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στον ισπανικό θύλακο της Μελίγια. Οι Μαροκινοί φρουροί άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Δυο ημέρες μετά την τραγωδία αποκαλύπτεται το μέγεθός της από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Δεκάδες άνθρωποι, άλλοι νεκροί και άλλοι τραυματίες κείτονται στο έδαφος, περικυκλωμένοι από τους Μαροκινούς φρουρούς που χτυπούν όσους τολμούν να κινηθούν.

Περίπου 2.000 είχαν επιχειρήσει να περάσουν, να ρίξουν τους φράχτες για να μπουν από το Μαρόκο στη Μελίγια που είναι ισπανικό έδαφος στη βόρεια Αφρική. Αρχικά αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, κατόπιν ότι οι νεκροί ήταν 18, τώρα λέγεται ότι είναι 27.

Οι Αρχές του Μαρόκου λένε ότι μεταξύ των μεταναστών υπήρχαν άτομα οπλισμένα με μαχαίρια και αυτοσχέδιες βόμβες και ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ όταν επιχείρησαν να κόψουν τον φράχτη με αλυσοπρίονα. Μερικές δεκάδες κατάφεραν μάλιστα να περάσουν στο ισπανικό έδαφος, όπου συνελήφθησαν από τους Ισπανούς αστυνομικούς.