Η στιγμή που ένα Tesla φλέγεται στην Καλιφόρνια: Έσκαψαν λάκκο για να σβήσουν την μπαταρία (vid)

Newsroom
Η στιγμή που ένα Tesla φλέγεται στην Καλιφόρνια: Έσκαψαν λάκκο για να σβήσουν την μπαταρία (vid)
Ένα λευκό Tesla Model S που ήταν τρακαρισμένο και βρισκόταν σε πάρκινγκ άρπαξε ξαφνικά φωτιά.

Μεγάλο θέμα έχει ξεσπάσει σχετικά με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων Tesla. Πρόσφατα ένα λευκό Model S τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες σε ένα πάρκινγκ στην Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο έπειτα από τρακάρισμα.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο πάρκινγκ και είδαν τον Tesla τυλιγμένο στις φλόγες. Κάθε φορά που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, η μπαταρία του έπιανε πάλι.

Η πυροσβεστική δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram από την όλη διαδικασία, λέγοντας ότι ακόμη και όταν μετακινούσαν το Tesla στο πλάι του για να ψεκάσουν απευθείας την μπαταρία, το αυτοκίνητο τυλιγόταν ξανά στις φλόγες «λόγω της υπολειπόμενης θερμότητας».

Τελικά, οι πυροσβέστες έσκαψαν ένα λάκκο κοντά στο φλεγόμενο Tesla και το μετέφεραν εκεί. Στη συνέχεια γέμισαν το λάκκο με νερό, «βυθίζοντας ουσιαστικά το μέρος της μπαταρίας».

Η τεχνική λειτούργησε και η πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά χωρίς τραυματισμούς, χρησιμοποιώντας 4.500 γαλόνια νερού, όση ποσότητα χρειάζεται δηλαδή για να σβηστεί μια πυρκαγιά κτιρίου.

Οι μπαταρίες Tesla ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καύσης λόγω της τεχνολογίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν, η οποία είναι μια σχετικά νέα εισαγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται πιο γρήγορα, αλλά μπορούν να ανέβουν σε εξαιρετικές θερμοκρασίες εάν καταστραφούν.