Ακόμα και 100% αυξημένο «παίζει» να είναι το νέο Fuel Pass: Αναλυτικά τα ποσά

Newsroom
Ακόμα και 100% αυξημένο «παίζει» να είναι το νέο Fuel Pass: Αναλυτικά τα ποσά
Ανοιχτό το ενδεχόμενο το ποσό του νέου Fuel Pass που θα ανακοινωθεί σήμερα, να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες.

Με την τιμή της βενζίνης να έχει φτάσει στην Αθήνα τα 2,5 ευρώ και στα νησιά να κοντεύει τα 3 ευρώ, οι μετακινήσεις με Ι.Χ έχουν γίνει πονοκέφαλος στους πολίτες που σκέφτονται να γυρίσουν το κλειδί για να βάλουν μπροστά.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν στην κυβέρνηση, αποφάσισαν να δοθεί ένα νέο Fuel Pass, tο οποίο σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα, παρά δίνει μία μικρή ανάσα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Τις τελευταίες μέρες, τα εμπλεκόμενα υπουργεία με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού αναλώνονταν σε συζητήσεις για το ύψος του, το οποίο από την αρχή είχε φανεί πως θα ήταν αυξημένο. Οι τελευταίες εκτιμήσεις που έρχονται, λίγες ώρες από πριν τις σχετικές ανακοινώσεις, δείχνουν ότι μπορεί να πάμε σε ευχάριστη έκπληξη.

Και αυτό γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το protothema.gr, το νέο Fuel Pass να είναι μεγαλύτερο από τα 50-60 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως μπορεί να φτάσει για τα αυτοκίνητα τα 80 ευρώ (σ.σ σίγουρα πάντως αναμένεται να είναι πάνω από 60 ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι θα είναι διπλάσιο από αυτό που είχε δοθεί πριν από λίγους μήνες, ενώ στα νησιά που η τιμή είναι πολύ υψηλότερη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 90-100 ευρώ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ανάλογη αύξηση θα υπάρχει και για τους ιδιοκτήτες μηχανών.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποκαλύψει κάποια στοιχεία πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.