Αεροσυνοδός εξηγεί τον λόγο που μισεί να σερβίρει αναψυκτικό διαίτης κατά την διάρκεια της πτήσης (vid)

Newsroom
Αεροσυνοδός εξηγεί τον λόγο που μισεί να σερβίρει αναψυκτικό διαίτης κατά την διάρκεια της πτήσης (vid)
Αεροσυνοδός ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο αδειάζει σε δύο ποτήρια με πάγο, ένα κανονικό αναψυκτικό και ένας διαίτης. Η διαφορά είναι εμφανής.

Μια Αμερικανίδα αεροσυνοδός εξήγησε με ένα βίντεο που έχει γίνει viral, τον λόγο που μισεί να σερβίρει αναψυκτικά διαίτης κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok φαίνεται ότι το αναψυκτικό διαίτης αφρίζει περισσότερο και αργεί πολύ να «καθίσει» στο ποτήρι.

Η αεροσυνοδός στο βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 340.000 προβολές, άδειασε σε δύο ποτήρια με πάγο, ένα κανονικό αναψυκτικό και ένα διαίτης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το ποτήρι με το αναψυκτικό διαίτης χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να γεμίσει.

«Γι αυτό οι αεροσυνοδοί μισού να σερβίρουν αναψυκτικά διαίτης στο αεροπλάνο... αργούν πολύ να γεμίσουν», σχολίασε στο βίντεο με τίτλο: «Προβλήματα αεροσυνοδών».

@ariel.cisneros1 Flight Attendant Problems #flight #flightattendant #travel #plane #vacation #dietcoke #fyp #covid #covid19 #airport ♬ Elevator Music - Bohoman

Ο λόγος που τα αναψυκτικά διαίτης αφρίζουν περισσότερο στο αεροπλάνο είναι ο εξής: κάθε φορά που ανοίγεις ένα αναψυκτικό, το διοξείδιο του άνθρακα μεταβαίνει από μια κατάσταση υψηλής πίεσης μέσα στο κουτάκι, σε μια κατάσταση χαμηλής πίεσης στον ανοιχτό αέρα. Γι αυτό και σχηματίζεται αφρός.

Σε αυξημένα υψόμετρα η διαφορά μεταξύ κουτιού και αέρα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι το αναψυκτικό βγάζει περισσότερες φυσαλίδες, οι οποίες σκάνε πιο γρήγορα. Ο λόγος της που ένα κανονικό αναψυκτικό αδειάζει πιο γρήγορα από ένα διαίτης είναι η ζάχαρη.

Η ζάχαρη επιτρέπει το σχηματισμό μεγαλύτερων φυσαλίδων που είναι πιο αδύναμες και σκάνε πιο γρήγορα. Έτσι τα αναψυκτικά διαίτης που δεν έχουν ζάχαρη, σχηματίζουν μικρότερες φυσαλίδες που αργούν να σκάσουν.