«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι: «"Φλερτάρει" με τα 4 ευρώ» (vid)

Newsroom
«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι: «"Φλερτάρει" με τα 4 ευρώ» (vid)
Το παραδοσιακά αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων αλλά και των τουριστών, το σουβλάκι, δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 4 ευρώ.

«Φωτιά έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι, που «φλερτάρει» πλέον με τα 4 ευρώ.

Σουβλάκι, τυλιχτό, πιτόγυρο ή σάντουιτς, όπως κι αν λέγεται ανά την Ελλάδα, η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα, και η μέση τιμή στην Αττική έχει πλέον εδραιωθεί στα 3,5 ευρώ.

«Υπάρχει ραγδαία αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και στα κρέατα και στις πίτες και στις πατάτες αλλά και στο λάδι. Επίσης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, σε ότι αφορά τους διανομείς με την αύξηση των καυσίμων», αναφέρει εργαζόμενος σε ψητοπωλείο.

Το «σάντουιτς» στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η τιμή στο σάντουιτς -όπως το ονομάζουν- έχει ανέβει στα 3,54 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η αύξηση της τιμής ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται και με μείωση της ποσότητας.

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο, ωστόσο, για τον Ιούνιο προκύπτουν νέα υψηλότερα επίπεδα τιμών, στο διαχρονικά αγαπημένο φαγητό.

Το σουβλάκι στην Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται και με γιαούρτι και όχι τζατζίκι, η μέση τιμή στο τυλιχτό στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες κινείται στα 3,62 ευρώ.

«Τώρα ανεβήκαμε και φτάσαμε στα 3,50 ευρώ. Μετά από τρεις αυξήσεις στο κρέας και τρείς αυξήσεις στην πίτα», ανέφερε επιχειρηματίας στην Κρήτη.

Το μπαράζ ανατιμήσεων ίσως οδηγήσει και σε νέες αυξήσεις στο σουβλάκι.