Ο Σακίλ Ο΄Νιλ βγήκε για φαγητό και κέρασε όλο το μαγαζί, πληρώνοντας και τους λογαριασμούς τους: «Να μην μάθει κανείς τίποτα»

Newsroom
Ο Σακίλ Ο΄Νιλ βγήκε για φαγητό και κέρασε όλο το μαγαζί, πληρώνοντας και τους λογαριασμούς τους: «Να μην μάθει κανείς τίποτα»
Αφού τους κέρασε, πλήρωσε και όλους τους λογαριασμούς του μαγαζιού. Μιλάμε για 40 τραπέζια.

Ο Σακίλ Ο΄Νιλ είναι γεγονός πως είναι «large» τύπος, μπεργκέτης, που γουστάρει να πληρώνει για τον άλλον και το χαίρετε. Όχι για τα παιδιά του, αλλά θα το εξηγήσουμε αυτό παρακάτω.

Ο θρύλος του ΝΒΑ, ο οποίος αποτιμάται ότι έχει μια περιουσία γύρω στα 400 εκατομμύρια δολάρια, είχε βγει στο «Jue Lan Club» στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 12 Ιουνίου με μια «μυστηριώδη» γυναίκα, όπως λένε οι γλώσσες, (κακές ή καλές δεν το κρίνουμε) και μαρτυρίες έκαναν λόγο ακόμη και για ραντεβού.

O «Σακ» όμως δεν έμεινε μόνο στο τραπέζι του και στη συντροφιά του, αλλά φρόντισε να δώσει λίγη χαρά και στους υπόλοιπους στο μαγαζί. Αφού τους κέρασε, πλήρωσε και όλους τους λογαριασμούς του μαγαζιού. Μιλάμε για 40 τραπέζια. Φυσικά άφησε και ένα «αρκετά γενναιόδωρο» φιλοδώρημα στο προσωπικό, για την ακρίβεια, το «μεγαλύτερο που είχαν λάβει ποτέ».

2

Να κάνουμε τη σούμα; Μιλάμε για 25.000 δολάρια.

Ο Σακίλ όμως είπε στο προσωπικό να μην πουν κάτι στους πελάτες, ότι πλήρωσε αυτός τους λογαριασμούς τους. Ότι απλά είναι πληρωμένοι. Δεν ήθελε και δεν επιζητά την προβολή. Όπως συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις το θέμα «έσπασε» και έγινε γνωστό.

Παρά τη γενναιοδωρία του προς τους ξένους, ο «Σακ» δεν είναι το ίδιο με τα παιδιά του. Όπως εξήγησε πέρσι σε podcast του Earn Your Leisure, εξήγησε ότι θέλει τα έξι παιδιά του να δουλέψουν σκληρά για τα χρήματά τους.

«Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Είναι λίγο αναστατωμένα επειδή τους λέω συνέχεια: “Δεν είμαστε πλούσιοι. Εγώ είμαι πλούσιος”. Πρέπει να έχεις πτυχίο ή μεταπτυχιακό και μετά, αν θέλεις να επενδύω σε μια από τις εταιρείες σου, θα πρέπει να παρουσιάσεις το πλάνο σου. Μέχρι τότε δεν σου δίνω τίποτα».

2

Στη συνέχεια εξήγησε: «Υπάρχει ένας κανόνας: Η εκπαίδευση. Δεν με νοιάζει αν παίζεις μπάσκετ. Δεν με νοιάζει τίποτα από αυτά. Έχω έξι παιδιά. Θα ήθελα έναν γιατρό, κάποιον να έχει ένα hedge fund, έναν φαρμακοποιό, έναν δικηγόρο, κάποιον που έχει πολλές επιχειρήσεις, κάποιον να αναλάβει την επιχείρησή μου. Τους λέω ότι δεν πρόκειται να σας δώσω απλά λεφτά. Πρέπει να τα κερδίσετε».