Σοκ στην Αστυπάλαια: Τον τύφλωσε η αντηλιά και έπεσε στον γκρεμό (vid)

Newsroom
Σοκ στην Αστυπάλαια: Τον τύφλωσε η αντηλιά και έπεσε στον γκρεμό (vid)
Τραγωδία με μια νεκρή γυναίκα και τρεις τραυματίες στην Αστυπάλαια.

Μία νεκρή γυναίκα και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που συγκλόνισε την Αστυπάλαια, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν να κρέμεται στην κυριολεξία από τον γκρεμό.

«Ό,τι μπορούσαμε, κάναμε. Να ήταν και η Γεωργία ζωντανή… Έπεσε από το παράθυρο η Γεωργία, έφυγε από το παράθυρο. Μόλις έπεσαν στον γκρεμό, έφυγε από το παράθυρο», είπε στο MEGA γιατρός του κέντρου υγείας.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ηλικιωμένα ζευγάρια που πήγαιναν στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος για ν’ ανάψουν ένα κερί. Ο ήλιος τύφλωσε τον 88χρονο οδηγό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, οδηγώντας το στον γκρεμό.

«Από το χωριό είναι κάπου 1 χιλιόμετρο, είναι αγροτικός δρόμος και πηγαίνανε σε κάποια εκκλησία. Κι εκεί τους θάμπωσε ο ήλιος, ήταν πρωί, τους θάμπωσε ο ήλιος, και τουμπάρανε», ανέφερε ξάδερφος του θύματος.

Με ΣΙΝΟΥΚ η μεταφορά στο νοσοκομείο Ρόδου

Στο θέαμα ενός αυτοκινήτου στο χείλος του γκρεμού, σήμανε συναγερμός. Οι τραυματίες οδηγήθηκαν άμεσα στο ιατρείο του νησιού εκεί όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 72χρονης αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός της δεύτερης γυναίκας. «Θα φύγουν για αξονική στον εγκέφαλο. Στην αρχή έδειχνε πολύ άσχημα συμπτώματα. Τώρα είναι λίγο βελτιωμένη η κατάστασή της αλλά έχουν ανάγκη περαιτέρω ελέγχου».

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο οδηγός και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν με ΣΙΝΟΥΚ στο νοσοκομείο Ρόδου για να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο άνδρας φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι ενώ η γυναίκα τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα.
Έχει ξαναγίνει τροχαίο στο ίδιο σημείο

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 7 το πρωί. Αν και ο συνοδηγός και σύζυγος της θανούσης αντιλήφθηκε γρήγορα πως το αμάξι βγαίνει εκτός πορείας, δεν κατάφερε να αποτρέψει το δυστύχημα. «Με το χτύπημα που έφυγε το αυτοκίνητο, άνοιξαν οι πόρτες και βγήκαν έξω. Άλλοι βγήκαν από την πόρτα, άλλοι βγήκαν από το παράθυρο. Κάπου χτύπησε η γυναίκα στο κεφάλι κι έμεινε επιτόπου».

Όπως εξήγησε, ο δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Κομηνέας, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τροχαίο στο ίδιο σημείο. «Έχει ξανασυμβεί πριν από πολλά χρόνια αλλά χωρίς να έχουμε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Είχε βγει πάλι κάποιο όχημα έξω πάλι πρωινές ώρες. Πολύ χαμηλή ταχύτητα σε έναν αγροτικό δρόμο χωματόδρομο. Προφανώς τυφλώθηκαν από τον ήλιο στην Ανατολή, είχε βγει ο ήλιος, έπεσε στα μάτια τους, χάσανε το δρόμο και το αμάξι έφυγε προς την πλαγιά».

Είχε χάσει και το παιδί της σε δυστύχημα

Τραγική ειρωνεία πως η ηλικιωμένη που έχασε τη ζωή της, είχε χάσει και τον γιο της σε δυστύχημα πριν από χρόνια όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε έπεσε σε βράχια. «Είχαν παιδιά, του ενός ζευγαριού σκοτώθηκε και του αλλουνού πάλι σκοτώθηκε. Το ένα ήταν σε ένα σκάφος μέσα και το σκάφος χτύπησε πάνω σε έναν βράχο κι έκανε έκρηξη και σκοτώθηκε, της Γεωργίας. Και το άλλο αρρώστησε. Ήταν 17 χρονών αρρώστησε με καρκίνο και πέθανε». Ο σύζυγος της 72χρονης τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο οδηγός του ΙΧ με τη σύζυγό του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία τους.