Οικονόμου για τις αγροτικές επιδοτήσεις που πήρε ο Μητσοτάκης: «Δεν γινόταν να πάρει εξαίρεση» (vid)

Newsroom
Οικονόμου για τις αγροτικές επιδοτήσεις που πήρε ο Μητσοτάκης: «Δεν γινόταν να πάρει εξαίρεση» (vid)
O κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις που πήρε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τα δύο τελευταία χρόνια.

Για το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Documento, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 8.500 ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός δεν γινόταν να πάρει εξαίρεση για το διάστημα που ήταν στην κορυφή της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση…

Κύριε εκπρόσωπε το περασμένο Σάββατο το Documento αποκάλυψε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αιτήθηκε αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 8.500 ευρώ για το 2020 και 2021 από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης και τι απαντάτε στις επικρίσεις των πολιτών πως μία τέτοια κίνηση από έναν ενεργεία Πρωθυπουργό στερείται ηθικής;

Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία 10 χρόνια, ιστορικά δικαιώματα, είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής, σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένεια του και πέρασαν στην ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει διαδικασία για να αιτηθεί κάποιος εξαίρεση για ένα διάστημα για αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις την δήλωση, σύμφωνα με την δήλωση ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει ότι διακόπτεται για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στην χώρα μας και οι ενισχύσεις που απορρέουν από αυτή, το κατανοούν και το γνωρίζουν πλήρως αυτό.