Το Athens Pride είπε «όχι» στη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών

Newsroom
Το Athens Pride είπε «όχι» στη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών
Η Ευρωπαϊκή Ενωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών έκανε αίτηση μέσω του εκπροσώπου της, Μιχάλη Λώλη, για συμμετοχή τους στο Athens Pride αλλά δεν έγινε δεκτή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών έκανε αίτηση μέσω του εκπροσώπου της, Μιχάλη Λώλη, για συμμετοχή τους στο Athens Pride αλλά δεν έγινε δεκτή.

Οι ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί διοργανώνουν συνέδριο στην Τεχνόπολη και αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο Athens Pride, αλλά η αίτηση δεν έγινε δεκτή διότι «θεωρούν ότι μερίδα αστυνομικών χρησιμοποιεί βία».

O Μιχάλης Λώλης μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 για το γεγονός αυτό και τόνισε: «Το Gay Pride γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα με σκοπό την ορατότητα, τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που στερούμαστε. Για να δείξουμε στον κόσμο πως είμαστε εδώ μετά και τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Μητσιά ο οποίος έχει απλά καλή φωνή τόλμησε να πει πως δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αρκεί να μην προκαλούν. Δηλαδή είναι σχετικό το τι προκαλεί και το τι όχι. Να μην φαινόμαστε; Το Pride αντιπαρατίθεται με αυτές τις ομοφοβικές δηλώσεις της κοινωνίας» σημείωσε.

«Εμείς ως Ευρωπαϊκή Ενωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών, διοργανώνουμε την Πέμπτη (16/6) και την Παρασκευή (17/6) στην Τεχνόπολη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ευρωπαϊκό συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών. Θα είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου, εκπρόσωπος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., από το ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωποι κομμάτων και σκοπός είναι να μιλήσουμε για την υποστήριξη της αστυνομίας. Θα έρθουν 100 αστυνομικοί από 18 χώρες της Ευρώπης. Το συνέδριο είναι Πέμπτη και Παρασκευή και το Σάββατο, αιτηθήκαμε τη συμμετοχή μας στο Athens Pride και πήραμε αρνητική απάντηση», συμπλήρωσε.

«Για πρώτη φορά συμμετείχε οργανωμένα η δράση αστυνομικών το 2017, στο Athens Pride, όπου αναρχικοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ήρθαν και μας άρπαξαν το πανό και μας πέταξαν στην άκρη και δεχτήκαμε βία. Τότε οι περισσότερες ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις υποστήριξαν την "δράση αστυνομικών". Συμμετείχαμε ξανά το 2018...», ανέφερε.

Μια μερίδα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι που είναι αρνητική με το σκεπτικό ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί βία.

«Αυτό που διεκδικούμε με το συνέδριο είναι να χτιστεί μία γέφυρα μεταξύ αστυνομίας και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Πρέπει τόσο η αστυνομία να κάνει κινήσεις και βήματα προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ότι δολοφονούμε, σκοτώνουμε, κακοποιούμε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σαφώς υπάρχουν περιστατικά που το καταδεικνύουν μεμονωμένα αλλά δεν είναι το σύνηθες. Η αστυνομία είναι ένα καταφύγιο για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που δέχονται βία, μπορούν να πάνε να καταγγείλουν. Από την άλλη η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα πρέπει να δώσει σε εμάς τους αστυνομικούς που παλεύουμε για να αλλάξει η αστυνομία να μη θέτει όρους συμμετοχή. Μην κάνουμε αυτά που δεχόμαστε στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», τόνισε.