Νέα πρόκληση στο TikTok: Ανήλικοι «τρυπώνουν» στην πίσω καμπίνα οδηγού στο μετρό (vid)

Newsroom
Νέα πρόκληση στο TikTok: Ανήλικοι «τρυπώνουν» στην πίσω καμπίνα οδηγού στο μετρό (vid)
Επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok με νεαρούς να μπαίνουν στην πίσω καμπίνα του οδηγού στο Μετρό.

Μια νέα πρόκληση στο TikTok προκαλεί ανησυχία, καθώς ανήλικοι εισβάλουν στη θέση του οδηγού στο Μετρό, στην πίσω καμπίνα.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News», οι εικόνες κόβουν την ανάσα.

Ένας νεαρός ανοίγει την πόρτα της πίσω καμπίνας του οδηγού σε βαγόνι του μετρό και βγάζει έξω το κεφάλι του, ενώ το σώμα του βρίσκεται μόλις ένα εκατοστό από το κενό, με τον συρμό να βρίσκεται εν κινήσει και να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η κάμερα γυρνάει και δείχνει την πίσω καμπίνα του οδηγού του συρμού, με όλα τα κουμπιά και τα ανάμενα φωτάκια στο ταμπλό, ενώ από το τζάμι της καμπίνας φαίνεται η ιλιγγιώδης ταχύτητα του συρμού.

Ξέφραγο αμπέλι η πίσω καμπίνα οδηγού του συρμού

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κάμερα του κινητού έχει καταγράψει όλη την πίσω καμπίνα του οδηγού του συρμού με όλα τα κουμπιά και τα αναμένα φωτάκια στο ταμπλό, ενώ καταγράφεται και η ιλιγγιώδης ταχύτητα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ, Γιάννης Κισκινίδης οι πόρτες είναι κλειδωμένες, ωστόσο οι νεαροί, όχι απλά κατάφεραν να της παραβιάσουν, αλλά δίνουν και οδηγίες στα σχόλια του βίντεο, για το πού μπορεί να βρεις κάποιος τον ειδικό μοχλό και να ανοίξει την πόρτα μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

«Δεν μπορεί να προκαλέσει καμία επικίνδυνη ενέργεια. Μόνο να προκαλέσει φθορά ή να σταματήσει τον συρμό, κάτι που γίνεται και από την καμπίνα των επιβατών».

Ερωτήματα προκύπτουν για τα μέτρα ασφαλείας στους συρμούς του μέτρο, αφού οι νεαροί μπήκαν ανενόχλητοι όχι απλά στην πίσω καμπίνα του οδηγού, αλλά και μέσα στο τούνελ των συρμών, περπάτησαν στις ράγες και έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους να φαίνονται ολοκάθαρα, που ανέβασαν στα social media προκαλώντας και άλλους να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Το βίντεο με τους νεαρούς να καταλαμβάνουν την καμπίνα του μετρό, δημοσιεύτηκε πριν από μια ήμερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral, με πάνω από 15 χιλιάδες προβολές.