Άστατος ο καιρός την Πέμπτη (9/6), βροχές και καταιγίδες (χάρτες & vid)

Newsroom
Άστατος ο καιρός την Πέμπτη (9/6), βροχές και καταιγίδες (χάρτες & vid)
Χαλάει ο καιρός αύριο (9/6) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη (9/6). Από το πρωί αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι έντονα και θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια συγκριτικά με άλλες περιοχές, καθώς θα συνεχιστούν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτες

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.