Ένταση στη δίκη για το θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου: «Γιατί δεν είναι φυλακή, όπως οι δολοφόνοι του Άλκη;»

Newsroom
Ένταση στη δίκη για το θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου: «Γιατί δεν είναι φυλακή, όπως οι δολοφόνοι του Άλκη;»
O άτυχος νεαρός το 2017 γύριζε από αγώνα στην Τούμπα και του επιτέθηκαν κουκουλοφόροι, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο φίλος του που ήταν μαζί του.

Ένταση προκλήθηκε στη δευτεροβάθμια δίκη για το θάνατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε επ’ αόριστο την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

Σε δεύτερο βαθμό πρόκειται να δικαστούν δύο νεαροί που είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμια Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Μετά την έφεση που υπέβαλαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ένας παρέστη στη σημερινή δική ενώ ο άλλος δεν προσήλθε και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Μόλις το Εφετείο ανακοίνωσε την αναβολή της εκδίκασης, λόγω κωλύματος ενός συνηγόρου, ο μαυροφορεμένος πατέρας του Νάσου ξέσπασε: «Γιατί οι δολοφόνοι του Άλκη είναι μέσα (στη φυλακή). Κι αυτοί έξω», φώναξε στους δικαστές της έδρας.

Κατά την έξοδο από τη δικαστική αίθουσα η μαυροντυμένη μητέρα του 24χρονου θύματος, πλησίασε τον κατηγορούμενο που ήταν παρών.

«Πες μου τι σας έκανε ο γιος μου και τον σκοτώσατε;» τον ρώτησε μεγαλόφωνα ενώ τότε την πλησίασε η μητέρα του νεαρού και προσπάθησε να την συγκρατήσει.

Παρενέβησαν αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι χαροκαμένοι γονείς αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή της δίκης.

Το Πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών στους δύο νεαρούς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου τον Απρίλιο του 2017.
Καταδικάσθηκαν για θανατηφόρα έκθεση από κοινού, ενώ το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και για το πλημμέλημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Τι είχε συμβεί

Στις 27 Απριλίου του 2017 ο οπαδός του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου έπεσε νεκρός σε περιστατικό μετά τον ημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα, απέναντι στον Παναθηναϊκό κοντά στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος νεαρός γύριζε από τον αγώνα και του επιτέθηκαν κουκουλοφόροι, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο φίλος του που ήταν μαζί του.

Ο Νάσος Κωνσταντίνου προσπαθώντας να ξεφύγει παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.
Στην συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα στα οποία υπέκυψε στις 4 Μαΐου του 2017.