Αστυνομικοί στην Αριζόνα έβλεπαν 34χρονο να πνίγεται: «Δεν θα πηδήξω» του έλεγαν, ενώ ζητούσε βοήθεια (vid)

Newsroom
Αστυνομικοί στην Αριζόνα έβλεπαν 34χρονο να πνίγεται: «Δεν θα πηδήξω» του έλεγαν, ενώ ζητούσε βοήθεια (vid)
Το video δείχνει τη στιγμή που ο Sean Bickings βουτάει από την γέφυρα Elmore, ενώ υπάρχει και αναλυτικά ο διάλογος του με τους θύματος με τους αστυνομικούς.

Ένας 34χρονος πνίγηκε στην Αριζόνα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να διεξάγεται έρευνα για την αντίδρασή τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 28 Μαΐου στην γέφυρα Elmore στο Τέμπε, όταν οι αρχές κλήθηκαν για τον καυγά ενός ζευγαριού. Όταν έφτασαν εκεί λοιπόν πέτυχαν και τους δύο, αμφότεροι ξεκαθάρισαν οτι δεν υπήρχε χειροδικία, με το βίντεο να δείχνει τον διάλογο που είχαν οι αστυνομικοί με τον Sean Bickings.

Σε κάποια φάση, ο 34χρονος περνάει πάνω από το κάγκελο και προειδοποιεί πως θα βουτήξει, παρά την ενημέρωση πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα, οι δύο αστυνομικοί ακούγονται να συζητάνε για το πόσο μακριά θα φτάσει, πριν το video κοπεί.

Δικαιολογία των αρχών ήταν πως οι εικόνες από τον πνιγμό του ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικές, αλλά παρείχαν αναλυτικά τον διάλογο που ακολούθησε, όταν ο Sean Bickings δεν μπορούσε να κολυμπήσει άλλο.

«Πνίγομαι», άρχισε να φωνάζει, την ώρα που οι αστυνομικοί του ζητούσαν να πλησιάσει τις κολώνες της γέφυρας και να πιαστεί από εκεί. «Δεν μπορώ, δεν μπορώ» απάντησε εκείνος, την ώρα που είχε αρχίσει να πανικοβάλλεται, όμως κανείς δεν έδειξε να συγκινείται. «ΟΚ, δεν θα πηδήξω για να έρθω σε εσένα», του λέει ένα αστυνομικός, ενώ ο 34χρονος συνέχισε να παρακαλά για βοήθεια».

Μάλιστα, η σύντροφός του που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να διαμαρτύρεται για την αδράνεια των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να απειληθεί με σύλληψη. Όταν αποφάσισαν να καλέσουν ένα σκάφος για βοήθεια ήταν πλέον αργά, ο Sean Bickings.

Η τοπική αστυνομία ερευνά το περιστατικό, ενώ οι τρεις άνδρες που βρέθηκαν στο σημείο τέθηκαν σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.