Η Mozilla ετοίμασε ένα εργαλείο αυτόματης μετάφρασης για τον Firefox

Η Mozilla ετοίμασε ένα εργαλείο αυτόματης μετάφρασης για τον Firefox
O Firefox αποκτά ένα ακόμη σημαντικό tool για τους χρήστες του.

Η Mozilla, η εταιρεία του δημοφιλούς Firefox, δημιούργησε ένα νέο μεταφραστικό εργαλείο για τους χρήστες του προγράμματός της.

Το Firefox Translations εγκαθίσταται στον υπολογιστή του χρήστη και στο δημοφιλές πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο και αντί να στέλνει τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή στο cloud, κάνει τη διαδικασία σε τοπικό επίπεδο, στον υπολογιστή του χρήστη.

Κάτι τέτοιο βέβαια, σημαίνει, πως ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τις υπηρεσίες του εργαλείου ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Την πρώτη φορά που θα διαλέξετε μια γλώσσα, θα χρειαστεί να κατέβουν κάποια αρχεία και μετά η διαδικασία είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Το plugin αυτό έρχεται σε συνεργασία με το Project Bergamot, το οποίο και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως αυτό του Εδιμβούργου.

Μοναδικός περιορισμός προς το παρόν είναι πως υποστηρίζονται μόλις 12 γλώσσες (συν τα αγγλικά), ωστόσο φαίνεται πως μέσα από συγκεκριμένους μηχανισμούς, η Mozilla μπορεί με εθελοντική εργασία χρηστών να προσθέσει και άλλες.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Firefox Translations από εδώ.