Γεωργιάδης σε Αυτιά: «Πήγα στο Ρέθυμνο και με άρχισαν στις τσικουδιές, δεν το αντέχω και πολύ εγώ...» (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης σε Αυτιά: «Πήγα στο Ρέθυμνο και με άρχισαν στις τσικουδιές, δεν το αντέχω και πολύ εγώ...» (vid)
Στην επίσκεψή του στην Κρήτη και τις τσικουδιές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ο Γιώργος Αυτιάς τον ρώτησε γιατί είναι βραχνιασμένος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ, για τα καύσιμα, τις ανατιμήσεις. τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις».

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Γιώργος Αυτιάς είπε «φέρτε λίγο νερό στον υπουργό είναι και λίγο βραχνιασμένος» κι εκείνος απάντησε: «Θα σας πω τι έγινε, ήμουνα σε μια περιοδεία στο Ρέθυμνο, πήγα στην Creta Farms, την εταιρεία που έσωσα, δεν μ΄ αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Όταν έπεσαν πάνω μου όλοι και μου έλεγαν μην μπλέξεις θα καταστραφείς. 620 ήταν οι εργαζόμενοι και θα έκλεινε σε 48 ώρες. Σωθήκανε και τώρα η εταιρεία θριαμβεύει. Εκεί λοιπόν άρχισαν να μου δίνουν τσικουδιές κι εγώ δεν το αντέχω πολύ κιόλας. Στη συνέχεια συνάντησα τους φίλους μου από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ κι εκεί αρχίσαμε τα συνθήματα και τις φωνές..».

«Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις για τα καύσιμα»

«Για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που "πονάει’ ο κόσμος. Σήμερα "πονάει" στα καύσιμα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Skai.

Όσοι επαγγελματίες παίρνουν μηνιαίο λογαριασμό και έχουν μεγάλη κατανάλωση, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν μείωση στον λογαριασμό τους, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την μείωση των λογαριασμών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλη την Ευρώπη».

«Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, αλλά δεν θα αφήσουμε τον λαό να δεινοπαθήσει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση, αν έρχονται παρεμβάσεις για τα καύσιμα, είπε πως «και για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που 'πονάει ο κόσμος. Σήμερα "πονάει" στα καύσιμα».

Ωστόσο, είπε ότι οι ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς να φεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών. 'Όλα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη, τόνισε.

Καθήκον όλων είναι να πάμε με κοινωνική αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά»