Αστυνομικοί πήγαν απόσπαση στην Μύκονο και ζητούν να γυρίσουν πίσω λόγω κόστος ενοικίου

Newsroom
Αστυνομικοί πήγαν απόσπαση στην Μύκονο και ζητούν να γυρίσουν πίσω λόγω κόστος ενοικίου
Πέρυσι τους είχαν παραχωρηθεί δωρεάν δωμάτια, αλλά φέτος κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το κόστος διαμονής να είναι δυσβάσταχτο.

Ανακοίνωση σχετικά με τους αστυνομικούς που πήγαν με απόσπαση στην Μύκονο, προκειμένου να ενισχύσουν την φύλαξη του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Όπως καταγγέλει η ΠΟΑΣΥ ενώ πέρυσι είχε υπάρξει μέριμνα για δωρεάν δωμάτια σε όσους κατέβαιναν στο νησί των ανέμων, κάτι τέτοιο δεν έγινε φέτος, με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τους αστυνομικούς να ζητούν να γυρίσουν πίσω λόγω του τεράστιου κόστους ενοικίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε ότι ο Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ πέρυσι είχε παραχωρήσει δωρεάν δωμάτια για τη διαμονή των αστυνομικών που είχαν αποσπασθεί στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου για την ενίσχυση της αστυνόμευσης τους θερινούς μήνες και παρά τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να το επαναλάβει και φέτος, απεδείχθη έως σήμερα ότι δεν προτίθεται να το πράξει.

Αναρωτιόμαστε γιατί άλλαξε στάση ο κ. Δήμαρχος ενώ γνωρίζει πόσο υψηλό είναι το κόστος διαβίωσης στο δήμο του;

Που αποσκοπεί και ποιος παράγοντας συνετέλεσε κατά καθοριστικό τρόπο στην ξαφνική αλλαγή στάσης του;

Άραγε, συμφωνεί να πληρώσει την παρεχόμενη υπηρεσία στην τοπική κοινωνία, ο αστυνομικός από τον ατομικό του προϋπολογισμό και εις βάρος της οικογένειάς του!
Λυπούμαστε για αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη και καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών που θα επισκεφθούν αυτόν τον δημοφιλή παγκοσμίως τουριστικό προορισμό.

Τέλος, αναμένουμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να μην εκδώσει καμία διαταγή για αποσπάσεις αν δεν εξασφαλιστεί η δωρεάν διαμονή των συναδέλφων μας.