Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο (4/3), νέα άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)

Newsroom
Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο (4/3), νέα άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)
Ίδιο σκηνικό του καιρού και αύριο με ηλιοφάνεια, τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, ισχυρούς βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και θερμοκρασία σε νέα άνοδο.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο (4/6), με τον ήλιο και τη ζέστη να κυριαρχούν σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που φαίνεται ότι κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Έτσι είναι πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Μέχρι το βράδυ οι νεφώσεις θα διαλυθούν και τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε άκρως καλοκαιρινά επίπεδα. Θα πλησιάσει στα βόρεια τους 35 βαθμούς, 35 και στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 37 σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα. Λίγο πιο χαμηλές προβλέπονται οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου, και θα κυμανθούν από 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, και στο Αιγαίο λίγο πιο ενισχυμένοι, 4-6 τοπικά 7 μποφόρ, αλλά αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ και στη συνέχεια.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μπόφορ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.