Δικαιοσύνη για Βρετανό που δολοφονήθηκε από φίλο του: Τον σκότωσε με κηροπήγιο διότι πίστευε ότι είναι εξωγήινος 

Newsroom
Δικαιοσύνη για Βρετανό που δολοφονήθηκε από φίλο του: Τον σκότωσε με κηροπήγιο διότι πίστευε ότι είναι εξωγήινος 
Έπειτα από χρόνια δικαστικής διαμάχης η μητέρα του θύματος κατάφερε να δικαιωθεί.

Στο προσκήνιο ήρθε μια δολοφονία που είχε γίνει το 2014 στην Ελβετία. Δύο φίλοι, ο Άλεξ Μόργκαν και ο Μπένετ φον Βέρτες είχαν πάει για σκι όταν ο δεύτερος επιτέθηκε θανάσιμα στον πρώτο διότι όπως ισχυρίστηκε, πίστευε ότι ήταν εξωγήινος.

Ο Βέρτες γιος νεός Ουγγο-Γερμανού αριστοκράτη, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, χτύπησε μέχρι θανάτου τον 23χρονο φίλο του με ένα κηροπήγιο, πεπεισμένος ότι ο Άλεξ δεν ήταν άνθρωπος αλλά εξωγήινος. Αρχικά καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, όμως στη συνέχεια η καταδίκη του μετατράπηκε σε δολοφονία εξ αμελείας, με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στα τρία χρόνια, προκαλώντας την οργή στην οικογένεια του θύματος, που ξεκίνησε έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα.

Το ελβετικό εφετείο επανέφερε την Τρίτη (31/5) την αρχική ποινή, συν την καταδίκη για τον βιασμό μια γυναίκας στο Λονδίνο, σε μια διαφορετική υπόθεση. «Ο Βέρτες είναι δολοφόνος και βιαστής. Είμαι χαρούμενη που αποδόθηκε επιτέλους δικαιοσύνη. Είμαι ανακουφισμένη που θα επιστρέψει στην φυλακή», είπε η μητέρα του θύματος.

Σκι

Ο Άλεξ και ο Βέρτες γνωρίστηκαν στο κολλέγιο που σπούδαζαν στο Λονδίνο. Το 2014 ο Άλεξ ταξίδεψε στην Ελβετία για πρωτοχρονιάτικες διακοπές και σκι. Όταν έφτασε στη Ζυρίχη, έμεινε στον Βέρτες καθώς έχασε τα κλειδιά του διαμερίσματος της μητέρας του. Μετά από μια παρτίδα σκάκι και κατανάλωση ναρκωτικών, οι δύο φίλοι πήγαν στην βίλα των γονιών του Βέρτες.

Ο Άλεξ μαχαιρώθηκε από ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί και δέχθηκε χτυπήματα με κηροπήγιο, «Λυπάμαι αλλά δεν θυμάμαι τίποτα από το έγκλημα», είπε ο δράστης ο οποίος αναφορικά με την υπόθεση βιασμού πρόσθεσε: «Δεν έχω βλάψει ποτέ μου γυναίκα».