Η μαφία των διπλωμάτων: «Με 900 ευρώ το πήρα» και σφαίρες (vid)

Newsroom
Η μαφία των διπλωμάτων: «Με 900 ευρώ το πήρα» και σφαίρες (vid)
Το κύκλωμα που εκδίδει διπλώματα οδήγησης έναντι αμοιβής έφτασε στο σημείο να ρίξει σφαίρες σε αυτοκίνητο προϊσταμένης του Υπουργείου Μεταφορών στην Αττική.

Διαστάσεις φαίνεται πως παίρνουν οι πυροβολισμοί που δέχθηκε το αυτοκίνητο προϊσταμένης του Υπουργείου Μεταφορών στην Αττική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Alpha χθες στο δελτίο ειδήσεών του.

Σύμφωνα με αυτό, η επίθεση που δέχθηκε οφείλεται στο γεγονός οτι εντόπισε κατά την διάρκεια των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης, υποψήφιους να φοράνε μικρά ακουστικά και κάποιος να τους υπαγορεύει τις απαντήσεις. Μάλιστα, είναι άξιο απορίας πως γίνεται κάτι τέτοιο από τη στιγμή που στις αίθουσες υπάρχει ειδικό σύστημα που μπλοκάρει το σήμα προς τα κινητά τηλέφωνα.

Δίπλωμα με 900 ευρώ

Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν μαρτυρίες πολιτών που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με τα κυκλώματα που δρουν στον συγκεκριμένο τομέα και τον... τιμοκατάλογό τους.

Ένας νεαρός οδηγός μηχανής αποκάλυψε πως πλήρωσε 900 ευρώ για να πάρει το δίπλωμα, με την ταρίφα να ξεκινάει από τα 500 ευρώ και να φτάνει ακόμα και τις 5.000 για επαγγελματικά διπλώματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ιδιοκτήτες σχολής οδηγών που δεν θέλουν να εμπλακούν στα κυκλώματα αυτά και να χρηματιστούν, δέχονται απειλές για να... ενδώσουν.