Αποφυλακίστηκε η δολοφόνος του Netflix: «Νομίζω οτι με έχει συγχωρέσει», λέει για το θύμα της (vid)

Newsroom
Αποφυλακίστηκε η δολοφόνος του Netflix: «Νομίζω οτι με έχει συγχωρέσει», λέει για το θύμα της (vid)
Μια γυναίκα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της, βγαίνοντας από την φυλακή ισχυρίστηκε ότι θα τη συγχωρούσε.

Η Elize Matsunaga το 2012 πυροβόλησε και στη συνέχεια τεμάχισε τον σύζυγό της Marcos, με αποτέλεσμα η ιστορία της να γίνει το θέμα του ντοκιμαντέρ του Netflix «Elize Matsunaga: Once Upon a Crime».

Τα μέλη του σώματος του Marcos ανακαλύφθηκαν λίγο αργότερα σε πλαστικές σακούλες σκορπισμένες κατά μήκος 32 χιλιομέτρων από το σπίτι τους στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε στην αστυνομία όταν την συνέλαβε ότι πυροβόλησε τον Marcos καθώς ήταν σε αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με την Elize, ο σύζυγός της την χαστούκισε όταν έμαθε ότι είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος ανακάλυψε ότι ο Marcos είχε σχέση με άλλη γυναίκα και τον έβγαλε βίντεο να συνοδεύεται από αυτήν. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ του Netflix αμφισβητεί αυτό τον ισχυρισμό.

Πλάνα από την κάμερα έδειξαν τον Marcos να μπαίνει στο διαμέρισμά του με μια πίτσα, αλλά να μην βγαίνει ποτέ ξανά. Οι κάμερες έπιασαν επίσης την Elize να μεταφέρει πολλές βαλίτσες στο ασανσέρ, αλλά να επιστρέφει χωρίς αυτές. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη αλλά σε κατάσταση αυτοάμυνας την Elize, η οποία αρχικά καταδικάστηκε σε 19 χρόνια και 11 μήνες φυλάκισης.

Το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μείωσε την ποινή σε 16 χρόνια και τρεις μήνες, αλλά τη Δευτέρα (30/5) αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους από το γυναικείο σωφρονιστικό κατάστημα Santa Maria Eufrasia Pelletier.

Μετά την αποφυλάκισή της, η Elize ισχυρίστηκε ότι ο Marcos θα την είχε συγχωρήσει για τη δολοφονία, λέγοντας: «Πιστεύω στην πνευματικότητα και νομίζω ότι με έχει ήδη συγχωρήσει. Προσεύχομαι για αυτόν. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που ξεπέρασα αυτή την περιπέτεια και τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή».