Οι νικητές της Eurovision Ουκρανοί πουλάνε το βραβείο τους για να αγοράσουν πολεμικά drones (vid)

Newsroom
Οι νικητές της Eurovision Ουκρανοί πουλάνε το βραβείο τους για να αγοράσουν πολεμικά drones (vid)
Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra πούλησαν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν στη Eurovision και δίνουν τα λεφτά στον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία, στη φετινή Eurovision, συγκέντρωσε τη συμπάθεια του κόσμου τόσο με το τραγούδι της όσο και με τα όσα περνάει ο ουκρανικός λαός από την εισβολή της Ρωσίας- κερδίζοντας την πολυπόθητη πρώτη θέση.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι «Stefania» που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πώλησαν χθες Κυριακή (29/5) το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, περί τις 900.000 δολάρια (837.200) θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.