Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ βρήκε 57 κιλά κοκαΐνης με την στάμπα του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)

Newsroom
Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ βρήκε 57 κιλά κοκαΐνης με την στάμπα του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
Η κοκαΐνη με το σήμα του Λεμπρόν Τζέιμς ήταν βάρους 57 κιλών και η αξία της έφτανε τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κάποιος μεγάλος θαυμαστής του ΛεMπρόν Τζέιμς υπήρχε μεταξύ του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ το Σάββατο το μεσημέρι στο Λουτράκι.

Εκεί λοιπόν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και το Τ.Α. Κορίνθου και σε αξιοποιώντας πληροφορίες από το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, συνέλαβαν 45χρονο αλλοδαπό που είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην παράνομη εγχώρια αγορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

κοκαΐνη

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελληνική επικράτεια, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού "προφίλ", ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης του ανωτέρω μέλους του δικτύου.

Κοκαΐνη ΛεΜπρον Τζέιμς

Κατόπιν των ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της 28-5-2022, προς αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή διασποράς κοκαΐνης στην παράνομη αγορά, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 45χρονος αλλοδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο του ΛεMπρόν Τζέιμς. Κάθε πακέτο δηλαδή, είχε πάνω του ένα βασιλικό στέμμα και τον αριθμό «23» (σ.σ το φόραγε μέχρι πέρυσι), που είναι το σήμα κατατεθέν του σούπερ σταρ των Λέικερς.

Το συνολικό του βάρος ήταν 57 κιλά και 215, ενώ η αξία του ξεπερνούσε τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.