Ο τρόπος με τον οποίο τα KFC κρατάνε μυστική την συνταγή για το τηγανητό κοτόπουλο

Newsroom
Ο τρόπος με τον οποίο τα KFC κρατάνε μυστική την συνταγή για το τηγανητό κοτόπουλο
Η manager των KFC στην Μεγάλη Βρετανία, αποκάλυψε πως μένει μυστική η συνταγή για το τηγανητό κοτόπουλο.

Διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες, διαφημίζουν τις δημιουργίες τους, λέγοντας πως βασίζονται σε μία μυστική συνταγή. Άλλες φορές αυτό ισχύει, άλλες όμως όχι, καθώς είναι απλά ένα διαφημιστικό τρικ για να πείσουν τους πελάτες τους...

Στην περίπτωση των KFC και ειδικά του τηγανητού κοτόπουλο, ισχύει το πρώτο. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε μία από τους managers της εταιρίας, μιλώντας στο «Secrets of the Fast Food Giants» και στον Alexis Conran του Channel 5.

KFC

Όταν ρωτήθηκε για το αν ξέρει κάποιος όλη την συνταγή για τα υλικά που μπαίνουν στο μίγμα του παναρίσματος, η απάντηση

που έλαβε ήταν η εξής: «Κρατείται σε ένα χρηματοκιβώτιο στο Κεντάκι και σε όλη την Μεγάλη Βρετανία πρέπει να είναι δύο ή τρία άτομα που ξέρουν όλη την συνταγή».

Μάλιστα, υπάρχει ειδικό σχέδιο για να παραμείνει κρυφή η συνταγή αυτή και να μην διαρρεύσει άλλους. Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, σε όλη την Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν δύο εργοστάσια που μεταξύ άλλων φτιάχνουν και το μίγμα για το πανάρισμα.

Το πρώτο φτιάχνει το μισό μίγμα και το δεύτερο το άλλο μισό, το οποίο κάνει και τελικό πακετέρισμα. Έτσι, κανείς από όσους δουλεύουν στο ένα ή στο άλλο εργοστάσιο, δεν γνωρίζουν ολοκληρωμένο το μίγμα