Άγρια κόντρα Τσίπρα-Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ράνια Σβίγγου (vid)

Newsroom
Άγρια κόντρα Τσίπρα-Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ράνια Σβίγγου (vid)
Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση της γραμματέως και τον Γιώργο Βασιλειάδη για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντίστοιχα, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του εκλεγμένου από την κομματική βάση, συλλογικού οργάνου.

Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Η επιλογή της Ράνιας Σβίγγου ως νέας γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εσωκομματικές ενστάσεις . Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο και είπε πως δεν μπορεί και δεν είναι σίγουρος πως η επιλογή αυτή του Αλέξη Τσίπρα εκφράζει τα 150.000 μέλη που προσήλθαν στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε λέγοντας πως «δεν είσαι εσύ ο εκφραστής των 172.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα, «μούδιασμα» υπήρξε και στην «Ομπρέλα», όπου αρκετοί δεν την ψήφισαν τη Ράνια Σβίγγου, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως περίμενε να δει περισσότερα χαρούμενα πρόσωπα, αντιθέτως βλέπει αρκετά θλιμμένα.