Αλλάζει απότομα ο καιρός: Επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (χάρτης)

Newsroom
Αλλάζει απότομα ο καιρός: Επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (χάρτης)
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ μεγάλος παρουσιάζεται και ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τμήματα της χώρας.

Αλλάζει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι σε κάποιες περιοχές.

Ωστόσο, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη μισή Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα είναι υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών αναμένεται σήμερα Κυριακή 29/5 στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή.

Χάρτης καιρού

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της Κυριακής 29/5 αναμένονται:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (Γράφημα 1 και 2). Πρόσκαιρη ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατα τη διάρκεια της ημέρας. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

Χάρτης καιρού

  • Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου (Γράφημα 3). Αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι.

Χάρτης καιρού