Αμερικάνος άρχισε να πυροβολεί κατά ενός πάρτι, αλλά τον σκότωσε μία γυναίκα που οπλοφορούσε

Newsroom
Αμερικάνος άρχισε να πυροβολεί κατά ενός πάρτι, αλλά τον σκότωσε μία γυναίκα που οπλοφορούσε
Ένας 40χρονος άνοιξε πυρ κατά ενός πάρτι με αρκετούς πολίτες, αλλά μία γυναίκα είχε όπλο και τον σκότωσε.

Τα επεισόδια μαζικών επιθέσεων με πυροβολισμούς, δεν λένε να λάβουν τέλος στις ΗΠΑ. Ένα από αυτά έγινε στην δυτική Βιρτζίνια, με τον δράστη να πέφτει νεκρός από όπλο που είχε μία γυναίκα και η οποία βρισκόταν στο πλήθος όπου έριχνε ο 40χρονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Dennis Butler άνοιξε πυρ με ένα AR-15 προς ένα σημείο που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτι με αρκετά παιδιά. Ωστόσο, μεταξύ των πολιτών ήταν και μία γυναίκα που οπλοφορούσε νόμιμα και κατάφερε να πετύχει τον δράστη, πριν προλάβει να τραυματίσει κάποιον.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσάρλεστον, Tony Hazelett: «Η γυναίκα αυτή είναι ένα απλό μέλος της κοινωνίας που είχε μαζί της, το όπλο που είχε αγοράσει νόμιμα. Αντί να τρέξει να κρυφτεί, ενεπλάκη στο επεισόδιο και κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές».

Το συγκεκριμένο περιστατικό, από την ώρα που έγινε γνωστό, έχει γίνει… σημαία για τους υποστηρικτές της ελεύθερης πώλησης όπλων στην χώρα, οι οποίοι βέβαια δεν υπολογίζουν το γεγονός ότι τέτοια περιστατικά είναι πολύ λιγότερα από αυτά των μαζικών επιθέσεων.