Μανιακός επιβάτης τρένου επιτέθηκε σε γυναίκα στις ΗΠΑ και κανείς δεν επενέβη (vid)

Newsroom
Μανιακός επιβάτης τρένου επιτέθηκε σε γυναίκα στις ΗΠΑ και κανείς δεν επενέβη (vid)
Διχασμένοι όσοι είδαν το video με το θύμα της επίθεσης στο τρένο της Νέας Υόρκης, σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνουν οι υπόλοιποι επιβάτες.

Ένα βίντεο που μόνο ως σοκαριστικό μπορεί να χαρακτηριστεί, έχει δει το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες δύο ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Reddit

Αυτό είναι τραβηγμένο από το τρένο της Νέας Υόρκης και καταγράφει έναν μανιακό που είναι μέσα στο βαγόνι, ο οποίος φοράει ένα κολάν και μία άσπρη ζακέτα. Oι φωνές του προϊδεάζουν τους άλλους επιβάτες για το τι θα ακολουθήσει και όλοι απομακρύνονται από τα σημεία που περνάει, κάτι που επιχείρησε να κάνει και μία κοπέλα όταν κάθισε δίπλα της. Μόνο που ήταν πήγε να σηκωθεί, την έπιασε από τα μαλλιά της και την τράβηξε πάλι κάτω, με το θύμα της επίθεσης να βάζει τα κλάματα και να ζητάει βοήθεια από τον κόσμο που βρισκόταν γύρω της.

Κανείς όμως δεν αντέδρασε για να την βοηθήσει, με την γυναίκα να κοιτάζει απεγνωσμένα, την αδράνεια των επιβατών.Eυτυχώς μετά από λίγο, σηκώνεται και αρχίζει να κινείται πάλι μέσα στο βαγόνι, φωνάζοντας, ενώ σε κάποια φάση ανέβηκε σε ένα κάθισμα και κλώτσησε το παράθυρο.

Την ώρα μάλιστα που το τρένο έφτασε στην στάση και πήγε να κατέβει, πέρασε μπροστά από τον άνδρα που τραβούσε video και κάτι του είπε, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό.

Διχασμένες αντιδράσεις

Οι περισσότεροι που είδαν το video, καυτηριάζουν το γεγονός ότι κανείς άλλος από τους επιβάτες δεν πήγε να βοηθήσει την κοπέλα που ζητούσε βοήθεια.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που όχι απλά τους δικαιολογούν, αλλά προτρέπουν και όλους όσους βρεθούν σε ανάλογη θέση, να μην κάνουν τίποτα. Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος τέτοιος «τρελός» όπως τον χαρακτηρίζουν, θα βγάλει ένα όπλο ή ένα μαχαίρι και θα επιτεθεί σε όποιον προσπαθήσει να τον εμποδίσει.