Έπαθε έμφραγμα και οδήγησε μόνος του μέχρι το νοσοκομείο, αλλά του έκοψαν πρόστιμο για το παρκάρισμα

Newsroom
Έπαθε έμφραγμα και οδήγησε μόνος του μέχρι το νοσοκομείο, αλλά του έκοψαν πρόστιμο για το παρκάρισμα
Ο 56χρονος με ψυχραιμία κατάφερε να οδηγήσει μόνος του μέχρι το νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί βοήθεια, μόνο που πάρκαρε σε λάθος σημείο και του έκοψαν πρόστιμο.

Απίστευτο και όμως… βρετανικό! Ένας 56χρονος πατέρας και παππούς, ο Κλάιβ Λούσι δέχτηκε πρόστιμο αξίας 100 λιρών (118 ευρώ) γιατί παράνομο παρκάρισμα, στον χώρο έκτακτης ανάγκης του Γενικού Νοσοκομείου Northampton.

Ο άτυχος άντρας υπέφερε από πόνους στο στήθος, ωστόσο με ψυχραιμία κατάφερε να οδηγήσει μόνος του και να φτάσει στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί βοήθεια, μόνο που πάρκαρε σε λάθος σημείο.

Βέβαια, ο 56χρονος έχει σήμα στο αυτοκίνητό του για αναπηρία και βλέποντας το μπλε στην πινακίδα, πάνω στον πανικό του σκέφτηκε πως ήταν το ίδιο σήμα, οπότε άφησε εκεί το αυτοκίνητό του και πήγε στους γιατρούς Έκτακτης Ανάγκης, καθώς υπέφερε από καρδιακή ανακοπή.

2

«Προφανώς δεν θα έδινε μεγάλη βαρύτητα στο σήμα. Προσπαθούσε να φτάσει στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε» ανέφερε στη Sun η κόρη του και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε τώρα ότι εκεί που πάρκαρε ήταν λάθος, αλλά το έκανε πανικόβλητος και πονώντας».

Ο Κλάιβ Λούσι, ήθελε πάντως να ξεμπερδεύει με το πρόστιμο και πήγε και το πλήρωσε. Του το μείωσαν πάντως στις 40 λίρες (47 δολάρια), ωστόσο στη συνέχεια του επέστρεψαν τα λεφτά.

«Δεν έγινε κάτι σκόπιμα. Τώρα του έχουν επιστρέψει τα χρήματα που είναι καλό. Ο μπαμπάς μου ήθελε απλώς να το τελειώσει με όλο αυτό το θέμα, αλλά θα έπρεπε να ήταν πιο ευγενικοί μετά απ όλα αυτά».

Το Γενικό Νοσοκομείο Northampton αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει το κόστος της παράβασης, λέγοντας ότι «εκδόθηκε σωστά» το πρόστιμο, ωστόσο μετά από έλεγχο, κατάλαβαν ότι η σήμανση δεν ήταν ξεκάθαρη και έτσι ανακλήθηκε το πρόστιμο.