Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη
Σαν σήμερα το 1941 οι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας ανέβασαν την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Ελλάδα.

Σαν σήμερα το 1941, δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.

Σε άλλα σημαντικά γεγονότα την 30η Μαΐου είχαμε...

1381: Ξεσπά η Εξέγερση των Χωρικών (Peasants’ Revolt), η πρώτη μεγάλη λαϊκή εξέγερση στην Αγγλία, με κύριο αίτιο το δυσβάστακτο χαράτσι, που επέβαλε στους υπηκόους του ο νεαρός βασιλιάς Ριχάρδος Β’.

1826: Πέθανε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, κατά κόσμον Γεώργιος Κόζης, ο μητροπολίτης που ύψωσε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης

1828: Ο Tσάρος Νικόλαος Α’ αποστέλλει στον Ιωάννη Καποδίστρια 500.000 ρούβλια για τη στήριξη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1883: Στη Νέα Υόρκη, μία φήμη ότι η γέφυρα του Μπρούκλιν πρόκειται να καταρρεύσει προκαλεί πανικό με απολογισμό 12 νεκρούς.

1913: Υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, δίνοντας τέλος στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

1917: Ο Αλέξανδρος Α’ ανεβαίνει στο θρόνο του Βασιλείου της Ελλάδος, μετά την παραίτηση του πατέρα του Κωνσταντίνου.

1937: Η αστυνομία του Σικάγου πυροβολεί και σκοτώνει 10 διαδηλωτές εργάτες.

1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.

1990: Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα γίνεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και διαρκεί 5,5 ώρες.

2006: Αθήνα: Η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει βομβιστική επίθεση κατά του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη έξω από το σπίτι του, στον Λυκαβηττό.