Πιάνουν τόπο οι αντιδράσεις: Πάροχος επέστρεψε ρήτρα αναπροσαρμογής 987 ευρώ (vid)

Newsroom
Πιάνουν τόπο οι αντιδράσεις: Πάροχος επέστρεψε ρήτρα αναπροσαρμογής 987 ευρώ (vid)
Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση παρόχου που μετά από έντονα παράπονα, επέστρεψε στον πελάτη, ρήτρα αναπροσαρμογής που άγγιζε τα 1.000 ευρώ.

Φαίνεται πως οι αντιδράσεις των πολιτών για τις εξωπραγματικές ρήτρες αναπροσαρμογής που βλέπουν στους λογαριασμούς του ρεύματος, αρχίζουν και πιάνουν τόπο... Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η περίπτωση που παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής το Mega.

Όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA πάροχος μετά από συνεχείς αντιρρήσεις μηδένισε ρήτρα άνω των 900 ευρώ και επέστρεψε χρήματα στον καταναλωτή.

«Είναι πρόβλημα αυτό με τους λογαριασμούς. Τώρα έχουμε την παρέμβαση για επιστροφή έως 600 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Έχουμε ένα καλό νέο. Πάροχος μετά τις αντιρρήσεις, όχι μόνο έβγαλε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά επιστρέφει τα χρήματα στον καταναλωτή. Ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε η κ. Νούκα.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 987,12 ευρώ, κάναμε τις αντιρρήσεις και επιστράφηκε το ποσό. Χρέωσαν μια ρήτρα αναπροσαρμογής εκεί που δεν έπρεπε να χρεώσουν. Είπαμε τους τεκμηριωμένους ισχυρισμούς μας και έμεινα έκπληκτη που μας γύρισαν χρήματα πίσω. Μέχρι τώρα αφαιρούσαν μόνο τη ρήτρα, αλλά τώρα επιστρέφονται και τα χρήματα και δε χρειάζεται ο άνθρωπος να πάει στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Απαγορεύεται τα funds να κάνουν πλειστηριασμούς

Η κ. Νούκα μίλησε και για δικαστική απόφαση που απαγορεύει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς: «Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης των funds να προχωρήσουν είτε σε δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων των δανείων, είτε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό. Τώρα με απόφαση Εφετείου, εταιρίες διαχείρισης των δανείων που έχουν αγοράσει τα funds δεν έχουν τη νομιμοποίηση να επιβάλουν κατάσχεση και πλειστηριασμό. Με αυτόν τον τρόπο ένας συμπολίτης μας έσωσε την περιουσία του. Ανεστάλη ο πλειστηριασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.