Μπαλάσκας για bullying στα σχολεία: «Στα ιδιωτικά δεν γίνονται αυτά» (vid)

Newsroom
Μπαλάσκας για bullying στα σχολεία: «Στα ιδιωτικά δεν γίνονται αυτά» (vid)
Όλο και περισσότερα περιστατικά bullying βγαίνουν στη δημοσιότητα, με συμπλοκές ανηλίκων.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι» σχετικά με το bullying στα σχολεία, και τις συμπλοκές ανάμεσα σε ανήλικους.

Ωστόσο τόνισε πως αυτά δεν συμβαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς όπως υποστήριξε ενδεχομένως εκεί να τηρούνται οι αρχές, οι οποίες ισχύουν και στα δημόσια.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Να πω κάτι εδώ, το οδυνηρό ξέρετε ποιο είναι; Γιατί γίνεται στα δημόσια σχολεία και το επαναλαμβάνω, στα ιδιωτικά δεν γίνεται. Διότι εκεί πέρα ενδεχομένως οι αρχές λειτουργούν, οι οποίες αρχές υπάρχουν και στα δημόσια σχολεία. Όπως είναι το να κληθεί από τον καθηγητή, να πάει στον λυκειάρχη, να επιληφθεί ο λυκειάρχης, να καλέσει ο γονέας τον λυκειάρχη και να πει ότι "το παιδί σας έχει παραβατική συμπεριφορά, κάνει μπούλινγκ σε άλλα παιδιά. Να υπάρξουν οι επιπτώσεις όπως υπήρχαν παλιά, οι αποβολές κλπ. Να πάρει το σύστημα δηλαδή μπροστά και να ενημερωθούν κάποιοι άνθρωποι, αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Δεν μιλάνε οι διευθυντές, οι λυκειάρχες και οι καθηγητές. Από εκεί πιστεύω, ιδιαίτερα στο μπούλινγκ έχουμε πάρα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορώ εγώ να είμαι διευθυντής σε ένα σχολείο μεγάλο, σ΄ένα σχολικό συγκρότημα και να μην ξέρω τι συμβαίνει στο συγκρότημά μου. Αλλιώς γιατί είμαι διευθυντής εκεί; Γιατί είμαι λυκειάρχης εκεί;».