Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» (vid)

Newsroom
Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» (vid)
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Anadolu.

Μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν από μόνες τους αν θα πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ' όλ' αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς» φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.