Βρετανός μέθυσε τόσο πολύ που έκλεψε ένα διώροφο λεωφορείο για να γυρίσει στο σπίτι του

Newsroom
Βρετανός μέθυσε τόσο πολύ που έκλεψε ένα διώροφο λεωφορείο για να γυρίσει στο σπίτι του
Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν θυμάται τίποτα, όμως αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Όταν κάποιος πιει πολύ, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να χάσει τον έλεγχο. Σίγουρα δεν μπορεί να οδηγήσει, ενώ την επόμενη ημέρα δεν θυμάται τι έγινε. Μάλιστα αρκετές φορές δεν θυμάται καν τον δρόμο για να γυρίσει στο σπίτι του.

Κάτι ανάλογο έπαθε κι ένας Βρετανός, ο οποίος βγήκε για ποτό με έναν φίλο του, αλλά όπως φάνηκε, ήπιαν αρκετά παραπάνω.

Ο 52χρονος Stephen McCartan, όταν έφυγε από το μαγαζί δεν θυμόταν καν τον δρόμο για να γυρίσει στο σπίτι του.

Καθώς προσπαθούσε να βρει πώς να επιστρέψει στο σπίτι του, που βρίσκεται τρία μίλια μακριά στο χωριό Hamworthy, ο McCartan καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να πηγαίνει προς το σταθμό των λεωφορείων της πόλης.

Ο McCartan, ο οποίος είναι πρώην στρατιώτης, μπήκε σε ένα λεωφορείο και ανέβηκε για έναν υπνάκο σε ένα κάθισμα, ξυπνώντας περίπου μια ώρα αργότερα.

Όταν ξύπνησε έκατσε στην θέση του οδηγού, έβαλε μπροστά τη μηχανή του λεωφορείου έκανε όπισθεν, βγήκε από το σταθμό και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του.

Έκανε ζημιές 6.000 λιρών

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, έκανε και ζημιές 6.000 λιρών, αφού προσέκρουσε στα κάγκελα και σε ένα σταθμευμένο Fiat Panda.

Λεωφορείο

Ο Shami Duggal, ο οποίος του άσκησε δίωξη, είπε στην δίκη που έγινε: «Ο κατηγορούμενος εθεάθη να μπαίνει στο σταθμό λεωφορείων του Poole στη 1 π.μ. Τον είδαν να ανοίγει τις πόρτες του λεωφορείου. Ανέβηκε πάνω και κοιμήθηκε για μία ώρα. Μετά τον είδαν να κάθεται στη θέση του οδηγού προσπαθώντας να ξεκινήσει το λεωφορείο. Τελικά μπόρεσε να κάνει όπισθεν, χτυπώντας ένα κιγκλίδωμα, προκαλώντας ζημιές και μετά έφυγε προς το Hamworthy. Οδήγησε στο Egmont Road και άφησε το λεωφορείο, με τη μηχανή ακόμα σε λειτουργία, δίπλα στο πάρκο στο Turlin Moor. Το λεωφορείο υπέστη ζημιές από τη σύγκρουση όπως και άλλο σταθμευμένο όχημα».

Ο McCartan ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται το περιστατικό, όμως ήταν «εξαιρετικά μετανιωμένος και αναστατωμένος» γι' αυτό που συνέβη.

Η δικηγόρος του ανέφερε πως ο πελάτης είχε πάρει Xanax, λόγω άγχους, νωρίτερα εκείνο το βράδυ. «Ο κ. McCartan δεν είναι σε θέση να δώσει καμία λογική εξήγηση, δεν θυμάται σχεδόν το περιστατικό, αλλά αναγνώρισε τον εαυτό του στις εικόνες και αποδέχεται ότι ήταν αυτός», κατέληξε η δικηγόρος.