Η Κορακάκη για τον εμμονικό «θαυμαστή» της: «Παραλίγο να μην πάω στους Ολυμπιακούς, φοβόμουν...» (vid)

Newsroom
Η Κορακάκη για τον εμμονικό «θαυμαστή» της: «Παραλίγο να μην πάω στους Ολυμπιακούς, φοβόμουν...» (vid)
Τον εφιάλτη που έζησε λόγω του εμμονικού «θαυμαστή» της περιέγραψε η Άννα Κορακάκη.

Ένας 34χρονος ο οποίος παρακολουθούσε την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη επί πέντε χρόνια, ενώ είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο συντρόφου της, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή του Alpha «TLife», για τον συγκεκριμένο άνδρα τονίζοντας πως παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Όπως είπε, παρά τις εκκλήσεις της δικές της, του πατέρα – προπονητή της, αλλά και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, να σταματήσει να την ενοχλεί και να στέλνει λουλούδια, εκείνος συνέχιζε.

«Οι προσεγγίσεις του χαρακτηρίζονται ότι ήταν ενός θαυμαστή και δόξα τω Θεώ, με όλα μας τα επιτεύγματα, ως αθλητές, μέχρι τώρα λαμβάνουμε πάρα πολλή αγάπη και θαυμασμό με πολλούς τρόπους, από πολύ κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας και της επιτυχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και από τη διάρκεια και τις επιτυχίες που έχουμε επαναλάβει. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιούσε τον συγκεκριμένο άντρα από τους υπόλοιπους θαυμαστές, να το πω έτσι, ήταν η επιμονή του και η εμμονή του και παρ’ όλες τις εκκλήσεις τις δικές μου και του πατέρα και προπονητή μου και του τοπικού αστυνομικού τμήματος μου να σταματήσει να μου στέλνει λουλούδια. Αυτές οι εκφράσεις ήταν εκατοντάδες. Δεν σταματούσε.», είπε αρχικά η Άννα Κορακάκη.

«Τυχαία, μια ημέρα περίπου στο 2018 επέστρεφα στο σπίτι μου από προπόνηση και τον είδα να με ακολουθεί μέχρι το σπίτι μου. Άλλαζα δρόμο. Αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές. Είτε πεζός με ακολουθούσε είτε με αυτοκίνητο…Ό,τι κι αν έκανα ήταν από πίσω μου. Έβγαινα με φίλους μου για ποτό ή φαγητό και ήταν πάντα εκεί… Έστελνε λουλούδια με κάθε αφορμή, πριν και μετά από κάθε επιτυχία, σε γενέθλια, του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και αναίτια», ανέφερε αρχικά.

«Προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμά μου»

«Μετά τις παρακολουθήσεις, ένα πολύ τραυματικό γεγονός ήταν όταν επιχείρησε -μαζί με έναν φίλο του- να μπουν στο διαμέρισμα μου. Αυτό συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου, τα Χριστούγεννα του 2020. Ήμουν μόνη μου στο διαμέρισμα και ο φίλος του χτυπούσε επιμόνως την πόρτα για να ανοίξω. Ο ίδιος ήταν κρυμμένος στο κτίριο, στην πολυκατοικία που ζούσα τότε. Γι αυτό το περιστατικό είχε προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, του είχαν γίνει και πάλι συστάσεις, έχει καταγραφεί το περιστατικό, είχε δώσει υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να με ξαναενοχλήσει, παρόλα αυτά συνέχισε, μέχρι που πέντε ημέρες πριν ανέβω στο αεροπλάνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Ολοσχερώς, κάηκαν άλλα 8-9 παρακείμενα οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί και ένα ολόκληρο κτίριο, μια πολυκατοικία», τόνισε η αθλήτρια.

«Όλα τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Δεν το αρνήθηκε και ο ίδιος. Το περιστατικό που ανέφερα τώρα με είχε κάνει ιδιαίτερα φοβική και δυσλειτουργική. Είχαν γίνει ρουτίνα συνήθειες να κοιτάω πίσω μου όταν έκλεινα το αυτοκίνητο ή την πόρτα του σπιτιού μου. Φοβόμουν ότι θα μου κάνει κακό, αυτό εντάθηκε όταν πληροφορήθηκα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Έχοντας μάλιστα καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, ασκούσε σωματική βία στην πρώην σύζυγό του. Οπότε όλα αυτά λένε πολλά γι' αυτόν και με φόβισαν ακόμη περισσότερο. Είχα σταματήσει να είμαι παραγωγική τόσο στην προσωπική και κοινωνική μου ζωή, όσο και στην επαγγελματική. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, επειδή ο εμπρησμός συνέβη πέντε ημέρες πριν αναχωρήσω, πραγματικά ήμουν με το ένα πόδι να μείνω στην Ελλάδα και να μην συμμετέχω στους Ολυμπιακούς αγώνες. Διότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος και αφού πια ήταν στοχοποιημένος και ο συντροφός μου, κινδύνευαν όλοι οι δικοί μου άνθρωποι», είπε η Άννα Κορακάκη.