Σάκης Αρναούτογλου: «Πλοκάμια ζέστης από την Ιβηρική έρχονται στην Ελλάδα, έως 35 βαθμούς η θερμοκρασία» (vid)

Newsroom
Σάκης Αρναούτογλου: «Πλοκάμια ζέστης από την Ιβηρική έρχονται στην Ελλάδα, έως 35 βαθμούς η θερμοκρασία» (vid)
Στα μέσα της εβδομάδας η ζέστη στη χώρα μας θα είναι έντονη με τη θερμοκρασία να φτάνει σε 34 με 35 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος μπορεί να καταγράψει ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Άνοδος της θερμοκρασίας και ζέστη αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

«Πλοκάμια ζέστης»

Όπως ανέφερε: «Το πολύ έντονο κύμα ζέστης που θα επικρατήσει τις επόμενες 3-4 ημέρες στην Ιβηρική χερσόνησσο μέχρι και την Γαλλία, όπου κατά τόπους θα έχει την αίσθηση του καύσωνα, με θερμοκρασίες πάνω από 32-33 βαθμούς. Όχι ότι θα μας έρθει, απευθείας όλο προς την περιοχή μας. Τμήματα αυτής της ζέστης, πλοκάμια αυτής της ζέστης, θα φτάσουν μέχρι και τα βαλκάνια και την χώρα μας κυρίως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπου θα έχουμε και τις υψηλότερες θερμοκρασίες. 34αρια και 35αρια και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Υπάρχουν ενδείξεις πως προς το τέλος της εβδομάδας 28-29 Μαΐου, θα κατέβουν πιο δροσερές μάζες και θα φέρουν μια αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια. Σιγά σιγά θα ρίξουν την θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, από βορρά προς νότο...», τόνισε ο προγνώστης καιρού.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Δευτέρα 23/5

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 24/5

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τετάρτη 25/5

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Πέμπτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.