Η τρομακτική στιγμή που ο μακελάρης με το τόξο σκόρπισε το θάνατο σε σούπερ μάρκετ της Νορβηγίας (vid)

Newsroom
Η τρομακτική στιγμή που ο μακελάρης με το τόξο σκόρπισε το θάνατο σε σούπερ μάρκετ της Νορβηγίας (vid)
Ο Έσπεν Άντερσεν Μπράδεν καταδικάστηκε για την δολοφονία πέντε ανθρώπων στην αιματηρή επίθεση τον Οκτώβρη του 2021.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει από τον μακελάρη στη Νορβηγία, ο οποίος στις 13 Οκτωβρίου 2021 σκόρπισε τον θάνατο με τόκο εισβάλλοντας σε σούπερ μάρκετ της πόλης Κόνγκσμπεργκ. Ο Έσπεν Άντερσεν Μπράδεν «αφαίρεσε» τη ζωή από πέντε ανθρώπων ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις κατά την διάρκεια της φονικής επίθεσης.

Ο 38χρονος Μπράδεν ήταν γνωστός στις αρχές από το 2015 για τη ριζοσπαστικοποίησή του, μετά τη μεταστροφή του στο ισλάμ πριν από μερικά χρόνια. Επίσης, στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για ληστεία και κατοχή ναρκωτικών, ενώ έναν χρόνο πριν το μακελειό στο σούπερ μάρκετ του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα διότι είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει ένα από τους γονείς του.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας από 50 έως 70 ετών σκοτώθηκαν από την επίθεση του στο σούπερ μάρκετ. Η επίθεση διήρκησε 35 λεπτά προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκαν.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν, ο Μπράδεν ντυμένος με ένα χακί παντελόνι και ένα άσπρο φανελάκι, φαίνεται να μπαίνει στο κατάστημα κρατώντας το τόξο έχοντας μια περασμένη στη μέση του μια θήκη με βέλη, αλλά και ένα τεράστιο κυνηγετικό μαχαίρι στη ζώνη του.

Στη συνέχεια οπλίζει με τα βέλη το όπλο και αρχίζει να τα εξαπολύει προς τον κόσμο χωρίς κανέναν δισταγμό. Ο Μπράδεν που μέσω των δικηγόρων του επικαλέστηκε ψυχιατρική ασθένεια, δικάστηκε για την δολοφονία 5 ατόμων και για απόπειρα δολοφονίας άλλων 11.