Οι γονείς του Γιακουμάκη για την αυτοκτονία του Μάκη: «Η κοινωνία δεν μπόρεσε να προστατεύσει ένα παιδί» (vid)

Newsroom
Οι γονείς του Γιακουμάκη για την αυτοκτονία του Μάκη: «Η κοινωνία δεν μπόρεσε να προστατεύσει ένα παιδί» (vid)
Συγκινούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη με το μήνυμά τους για την αυτοκτονία του Μάκη.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το bullying που δεχόταν ο Μάκης από παιδιά στο σχολείο του, συνηγορούν πως αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος έζησε και αυτός παρόμοιες καταστάσεις έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα», δείχνοντας ευθύνες στην κοινωνία που δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί που αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Αναλυτικά ανέφεραν: «Όταν έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης μας, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε εμείς και όλη η Ελλάδα τη λέξη bullying. Πιστεύαμε οτι τα βασανιστήρια που έγιναν στον Βαγγέλη μας, βασανιστήρια για τα οποία όπως γνωρίζετε, καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι, αλλά και ο θάνατος του παιδιού μας θα ήταν αποτρεπτικά από το να ακούσουμε ξανά για βασανιστήρια σε άλλα παιδιά.

Δυστυχώς ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας. Η κοινωνία μας δεν μπόρεσε για μια ακόμη φορά να προστατεύσει ένα ακόμα παιδί που έπεσε θύμα bullying και έβαλε τέρμα στην ζωή του.

Η περίπτωση του Βαγγέλη μας βέβαια δεν είναι αυτοχειρία όπως ξέρετε πολύ καλά, εκκρεμεί ακόμα δικαστικά η υπόθεση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να πούμε 7 χρόνια και 3 μήνες μετά τον θάνατο του Βαγγέλη μας, νιώθουμε θλίψη και διαπιστώνουμε οτι η κοινωνία μας επιβεβαιώνει καθημερινά οτι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν».